Политика

Иван Гешев: Скоро ще изметем политическия боклук

Сглобката направи бъдещето на Родината заложник на личните страхове и интереси на “лидерите” си.

И най-вече на треперенeто на Борисов да не бъде арестуван или санкциониран от, както обича да казва, „евроатлантическите ни партньори“ – САЩ. Затова са се вкопчили във властта – за оцеляване и крадене. Превърнаха Конституцията в мръсна дрипа. Дружно взривиха основите на държавата и сега всеки казва гузно: „Не бях аз“.

Незаконно и безумно, само за няколко дни, промениха Конституцията. Направиха го конюнктурно, само за да управляват Бойко, Джевджет, Делян, Асен, Атанас, Христо и Киро. Целта им беше да се „бетонират на власт“ за следващите няколко петилетки. Да ограничат президента Радев и да овладеят съдебната власт.
Това обаче е все едно инженер да прави тежка сърдечна операция. И в резултат ситуацията е като цъкаща термоядрена бомба. Останките от държавата ни приличат на клатещ се небостъргач – без основи (Конституция) и по време на земетресение (избори).

✔️ Според „тяхната“ Конституция, няма пречки да се гласува вот на недоверие на служебно правителство. В поправките им никъде не се споменава, че се отнема едно от основните правомощия на Народното събрание – правото да поиска вот на недоверие към кабинета. Да бяха гледали какво приемат!
✔️ Не можело – казват „техните“ юристи. Така е – според тях е важно какво мислят техните „началници“, а не какво пише в закона. А там зее дупка – не пише НИЩО. Това пък означава, че могат да направят всичко – дори и такива неща, които до вчера бяха немислими. Неграмотни са, но са пристрастени към властта и кеша. И изборите са им по-важни от интересите на България.

‼️ За щастие скоро ще изметем политическия боклук. Ще преучредим държавата си, защото в противен случай те просто ще я закрият. Но ние, за разлика от тях, друга Родина нямаме. Ние, от Платформа „Граждански Блок“, заедно с тези, които не могат да бъдат уплашени, ще се борим докрай за справедливост и бъдеще за децата ни. Тук в България!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest