Политика

Иван Френкев: БСП ще се борим ТЕЦ-овете да работят до изграждането на нови мощности

БСП има ясна и категорична позиция: Зелената сделка трябва да бъде предоговорена. ТЕЦ-овете трябва да продължат да работят, докато се изградят нови мощности, които да ги заместят, за да е сигурно, че страната ни няма да остане на тъмно”.

Това заяви в репортаж за Зелената сделка по Нова Иван Френкев, кандидат за евродепутат от „БСП за България”.

„Когато затворим ТЕЦ-овете ние буквално лишаваме хората от поминък, те нямат друг избор освен да напуснат града си и района. През тези години нямаше яснота за инвеститорите и за операторите на ТЕЦ-овете – те не инвестираха в подобрения по опазване чистотата на въздуха, защото не знаеха какво ги очаква. Много трудно е да се обясни на хора, които 30 години вече са лъгани, какво ще се случи с поминъка им”, коментира кандидатът за евродепутат на социалистите.

По думите му в момента се получава така, че България произвежда въглищата, изнася ги към Македония и към Сърбия, те замърсяват, защото са ни на границата, замърсяват и нашия въздух, и купуваме тока от тях, от нашите въглища.

За горивата: „БСП настояваме за предоговаряне на условията за допълнителните плащания за горивата, които по наши разчети заради заложените клаузи по Зелената сделка могат да добавят до 40 % към цената на горивата. Което ще удари българските граждани сериозно по джоба”, заяви Иван Френкев.

„И не на последно място, БСП сме категорични: „Българските земеделци трябва да получават субсидии, колкото европейските – както земеделците в Полша, във Франция, например. Нека да изравним субсидиите – нали европейските народи сме равноправни”, посочи кандидатът на „БСП за България” за евродепутат. И заключи:

„Всяко нещо, когато е в защита на българския интерес може да бъде предоговорено, може да получи подкрепа, стига да има български представители в Европейския парламент, които да го отстояват. БСП е доказала, че защитава националния интерес”, категоричен е Иван Френкев в призива си хората да подкрепят кандидатите на социалистите за евроизбора и за вота у нас с № 24 в бюлетината.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest