Политика

Иван Ченчев: Отговорността за служебния кабинет е на Главчев и на президента Радев

ПП-ДБ не само не разградиха модела „Борисов”, но го направиха двуполюсен с Пеевски, коментира депутатът от БСП

„Ако БСП можеше да гласува за кабинета „Главчев”, щеше да гласува категорично „против”. Лошото е, че в парламентарна република, парламентът не успя да каже днес и една дума – политическите лидери нямаха право дори на декларации.” Това заяви заместник-председателят на  ПГ на „БСП за България” Иван Ченчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него този служебен кабинет е ярко политически оцветен и няма да осигури честността на изборите.

„И в предишни кабинети видяхме много уволнения, много продажби на общински имоти –  неща, които не би трябвало да се случват”, припомни Ченчев.

Социалистът е категоричен, че отговорността е на Димитър Главчев и на този, който е издал указ за назначаването на служебния кабинет, колкото и да отрича.

„По тази Конституция президентът Радев можеше да не подписва указ, но това не стана, а стана някаква сценка, тъй като 10 минути клетва с два химна е подигравка с българските граждани”, коментира Иван Ченчев.

„Агенция „Митници“ е проблемът днес, вчера, онзиден, но всъщност тази опасна за България сглобка произведе всичко това. Колкото са виновни едните от ПП-ДБ, толкова са виновни и другите – опитните политици от ГЕРБ и ДПС. Какво да направи опозицията при 160 гласа „евроатлантическо” мнозинство? Затова обвинявам ПП, защото не само, че не разградиха модела „Борисов”, но го направиха двуполюсен с Пеевски”, каза още народният представител от БСП.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest