Иван Атанасов и Николай Малинов бяха на посещение в Света гора

На посещение в Света гора председателят на коалицията ЛЯВ СЪЮЗ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА Иван Атанасов и председателят на коалиционния партньор „ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО“ Николай Малинов укрепиха духа и вярата си в навечерието на предизборната битка.

В българския манастир Св.Георги Зографски представителите на ЛЕВИЯ СЪЮЗ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА бяха посрещнати с монашеския призив към всички миряни: „И вие се молете за нас така както ние непрестанно се молим за вас и за извисяването на България”.

При срещата си с отец Павел –  министър-председател на монашеската република „Света гора“, състояща се от двадесетте автономни манастира на Атон, взаимно бе споделена тревогата от процеса на морален упадък във всички сфери на обществото, създаващ рискове в развитието на  православните народи. Страните се съгласиха, че православието е мощно оръжие срещу духовното и културното обезличаване на народите и е надежден щит за съхраняване на тяхното духовно, културно и историческо наследство.

В книгата за почетни гости Иван Атанасов и Николай Малинов написаха, че Атонските манастири са крепител на духовността на православните народи и вярата, а единството и мирното сътрудничесто са без алтернатива в съвременните разломни времена.

В Ивирския манастир представителите на коалицията се поклониха пред иконата “Вратарница” – една от светините на източното и западно християнство и получиха благословията на игумена отец Натанаил.

В руския манастир Свети Пантейлемон в срещата си с игумена Евлогий двете страни беседваха относно възможностите за подобряване на връзките между двата братски народа и ролята на православната църква в този процес.

Припомняме че коалицията ЛЯВ СЪЮЗ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА в своята предизборна платформа си поставя за цел и се бори:

¨       срещу обезличаването на нашата история, традиции, култура и национални герои и за съхранение и развитие на духовността

¨       за спиране на демографския срив  като се опрем на традиционното българско семейство и православната идентичност

Pin It on Pinterest