Искрен Веселинов: Състоянието на свободно падане на българската държавност продължава

Състоянието на свободно падане на българската държавност продължава.

Никой не е нанасял по-сериозна щета върху усещането за държавност у българите от победилата т.нар. протестна вълна.

Това заяви заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов в ефира на България 24.

Той обясни, че всъщност тази „протестна“ вълна е съставена от стари политически муцуни, които експлоатираха народното недоволство и превърнаха парламента в тази тъжна картина, на която сме свидетели сега. Според него трябва да се търси отговор на подобен тип поведение именно чрез партии като ВМРО, които са за реда, отговорността и знаят как трябва да се управлява държавата.

Напоследък появяващите политически субекти се градят около някаква личност, конструират се от някакви архитекти, хвърлят се в нищото и трябва да изкарат няколко сезона, за да направят създателите си богати. Такова нещо при ВМРО няма, ВМРО не е еднолична партия, а е общество на съмишленици, заяви Веселинов.

Решение дали ВМРО ще се яви самостоятелно на поредните предсрочни парламентарни избори ще се вземе на заседание на Организационния съвет, който ще се проведе до две седмици, стана ясно от думите на Искрен Веселинов. Задали сме на местните структури да проведат обсъждане по темата за парламентарните и президентските избори, каза той.

Като лидер в патриотичното пространство отговорностите пред ВМРО са много големи, заяви заместник-председателят на партията и допълни, че именно ВМРО е организацията, която е задала посоката по най-важните за националното ни бъдеще теми като например историческата истина за Македония, отстояване на нормалността по отношение на възпитанието на децата, запазване на семейните ценности.

Когато хората гласуват за ВМРО, знаят за какво гласуват – гласуват за ценности. Когато гласуват например за усмивката на някого, неговата критичност към другите или страстната му омраза, те получават едно политическо менте – често съвсем различно от това, което са очаквали, коментира Веселинов.

По думите му т.нар. протестни партии в 45-ото и 46-ото Народно събрание са сътворили безумия.

Pin It on Pinterest