Искрен Веселинов: Гласуване по пощата ще взриви изборите и ще ги лиши от легитимност

Отказът на „Обединени патриоти“ да се срещнат с президента е едно обмислено решение, подчерта Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО в „Ощеот деня“ по БНТ.

Предложението за отказа е дошло от НФСБ. Ние се съгласихме с него. И то след консултациите на президента в понеделник, когато изведнъж на дневен ред се оказаха увеличаване на секциите зад граница. Говорим извън ЕС, каквато е Турция. Гласуване по пощата, т.е. пускане на празен чек на г-н Ердоган да пусне колкото реши бюлетини в българските избори, което ще ги лиши от легитимност. Така аргументира решението за отказа на ВМРО Искрен Веселинов.

И подчерта:

Ако искаме да взривим изборите и да ги лишим от всякаква легитимност – това е начинът гласуване по пощата.

Това е една кутия на Пандора. Ако я отворим, ще позволим в българския парламент да бъдат генерирани 10 или 15 депутати допълнително на ДПС. По този начин ще превърнем ДПС в един незаобиколим политически фактор, заяви депутатът от ВМРО. Според него така ще опорочим изцяло вота. Много от групите, които са в чужбина, са лесно контролируеми и лесно манипулируеми.

Веселинов посочи, че в писмото до президента, с което отказват консултациите. Основната причина е, че тези консултации се ползват единствено за правене на различни внушения.

В парламента ще има изслушване на четирима министри за наводненията в последните дни. Не искаме нищо да се замаскира, искаме ако има проблеми, да ги покажем. Това не са невидими проблеми, за това е работено, каза Искрен Веселинов. Според депутата от ВМРО проблемът е, че не е работено по тях 30 години. Сега за един мандат се опитват да свършат неща, които са наслоени.

Pin It on Pinterest