Искрен Пецов написа патриотична песен за България за 3 март

Любовта към родината трябва да се осмисли, вярва певецът от гражданската листа на ВМРО, който написа и патриотична песен за България

Популярният изпълнител на латино Искрен Пецов, който е част от гражданската листа на ВМРО, смени амплоато и направи премиера на новата си патриотична песен, посветена на България. Клипът бе пуснат за първи път по БНТ в навечерието на националния празник 3 март. Текстът и музиката са на самия Искрен Пецов.

Досега съм писал песни за жени, за любов, за други неща от живота. Тази песен реших да напиша отново за любов, само че за любовта към нашата родина, към природата ни. Всичко в нея е изпълнено с родолюбие и патриотизъм, разказа в „Денят започва“ по БНТ Искрен Пецов. 

Написах я, докато карах кайтсърф в морето, в морската необятна шир, когато отляво виждах Румъния, а отдясно България, разкри певецът. Песента и клипът към нея са осъществени по програма на Министерство на културата в подкрепа на артистите по време на пандемията. Клипът, чийто режисьор е Андрей Хадживасилев, е заснет за 7-8 дни в най-красивите и знакови места на България. 

Успяхме да снимаме летни и зимни кадри с дрон в не толкова изтъркани места. Влязохме в пещери, бяхме на върхове, Дворецът в Балчик. Бих казал, че клипът превъзхожда самата песен, коментира певецът.

Той призна, че досега няма такава патриотична песен, въпреки че лично е чувствал обичта към родината в себе си, особено когато се завръща със самолет и гледа България отвисоко. 

Това е моята родина, това е моето място, това е моят живот, каза за България музикантът. Наистина ми става тъжно, когато напускам със самолета България, не преигравам. Когато се връщам, ми става топло, сподели артистът. 

По думите му патриотизмът е нещо, което трябва да се осмисли и изживее. Тези неща човек започва да ги осъзнава в по-зряла възраст, това не е мода, разкри Искрен Пецов емоциите си, които са го вдъхновили да напише песента за България.

Pin It on Pinterest