Искра Михайлова с въпроси към енергийния министър за ПФК „Берое“

Интервю на Искра Михайлова за БНР – Стара Загора във връзка с решението на Български енергиен холдинг да прекрати финансирането на ПФК „Берое“, в град Стара Загора.

След като беше съобщено, че „ТЕЦ Марица изток 2“, собственост на Български енергиен холдинг, ще прекрати финансирането на ПФК „Берое“, в  град Стара Загора възникна социално напрежение, което се изрази в протестни действия и множество призиви за промяна на тази позиция. Във връзка с това Искра Михайлова отправи запитване към Министъра на енергетиката, което прилагаме в настоящата статия. За предприетите действия от нея сподели в интервю за БНР Стара Загора, чиято публикация прилагам тук. 

Старозагорският депутат от ПГ на „Възраждане“ Искра Михайлова отправи въпрос към енергийния министър Александър Николов, свързан със спряното финансиране на  ПФК „Берое“.  В документа, депозиран в деловодството на Народното събрание, се посочва:

„След като беше съобщено, че „ТЕЦ Марица изток 2“, собственост на Български енергиен холдинг, ще прекрати финансирането на ПФК „Берое“, в  град Стара Загора възникна социално напрежение, което се изрази в протестни действия и множество призиви за промяна на тази позиция. В тази връзка считам, че е налице сериозна обществена потребност от представяне на конкретни данни за финансовите измерения на въпросната издръжка.“  

Михайлова отправя питане кога е подадено уведомление към ръководството на ПФК „Берое“, чрез което Министерството на енергетиката ги уведомява, че прекратява финансирането? Към коя дата ръководството на тима получава това уведомление, с което се считат за уведомени? Предприети ли са мерки  за оптимизация на разходите по издръжката на ПФК „Берое“ през втората половина на 2021 г., след като през месец юни служебният министър на енергетиката Андрей Живков заяви, че „ТЕЦ Марица изток 2“ няма възможност повече да издържа финансово ПФК „Берое“. Колко са назначените към ПФК „Берое“ на трудови и/или други договори служители? Какви длъжности изпълняват? В какъв размер са паричните средства, които получават под формата на заплати и/или хонорари? Има ли таван на възнагражденията в ПФК „Берое“ и какъв е неговият размер, ако има такъв? 

Pin It on Pinterest