Искра Михайлова: Не ни достига стратегическо мислене и планиране

Необходима е синергия на национално ниво между всички съществуващи финансови ресурси, време е да приемем, че само с грантови схеми няма да се постигнат желаните цели.

Това заяви евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Искра Михайлова, зам.-председател на групата „Обнови Европа” в европарламента, по време на Националната конференция “Инвестиции и Региони”. Тя се проведе на 13 май в София Тех Парк. Михайлова участва в панела ”Кохезионна политика и справедлив преход – перспективи за България”.

Необходими са общи усилия. Намираме се в условия, в които са налице огромни ресурси от Националния план за възстановяване и устойчивост, европейските програми по кохезионна политика, както и подкрепата от Европейската инвестиционна банка и редица финансови инструменти на Европейския съюз”, каза Искра Михайлова.

Необходима е синергия на национално ниво между всички съществуващи финансови ресурси, време е да приемем, че само с грантови схеми няма да се постигнат желаните цели, категорична бе тя.

Не ни достига стратегическо мислене и планиране. Трябва да се намери синергия между тези възможности и да работим за рязко повишаване на инвестициите и развитието на страната, заяви още Михайлова.

В дискусията участваха още Лиляна Павлова, вицепрезидент на ЕИБ, отговаряща за финансирането на кохезионните региони, Гроздан Караджов, заместник министър председател по регионалното развитие и благоустройството, Даниел Панов, председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините и кмет на община Велико Търново.

Pin It on Pinterest