Ирена Анастасова: Изборният ден започна нормално

1140 секции отвориха сутринта и изборният ден започна нормално. Имаме данни, че в две общини вече има избирателна активност от 25-30%, което като начало е много добро. За да е легитимен изборът на лидер, трябва да има 50% избирателна активност. Ако това не стане, следва балотаж, който се насрочва от Националния съвет.“ Това заяви пред НТВ секретарят на ПГ на „БСП за България“ и член на ЦКПИ Ирена  Анастасова.

По думите й всеки от кандидатите за председателското място, който в медийното пространство е говорил относно избирателните списъци, е напълно наясно със ситуацията. „Според правилата за избор, които е приел Националният съвет, избирателните списъци се съставят на база членовете на партията до 31 декември 2019г. След това корекциите по тях се отнасят за починали и отпаднали, но това не е голяма бройка. Всички списъци се съставят от общинските избирателни комисии“, поясни социалистът.

„Окончателните данни ще имаме, когато пристигнат и обработим всички протоколи от страната“, каза  Анастасова. Тя заяви, че до момента няма сигнали за нарушения, но ако такива се появят, ще има моментна и адекватна реакция.

Pin It on Pinterest