Инж. Иван Панайотов: На 22 септември 1908 г. се прави последната стъпка от завръщането на България на политическата карта на Европа

Кандидатът за кмет на Пазарджик от ГЕРБ инж. Иван Панайотов, заедно със областния координатор Найден Шопов, областният секретар Гинче Караминова, кандидати за общински съветници, членове и симпатизанти на партията  отбелязаха 111-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България.  Пред паметния знак  в централния парк на областния град цветя поднесоха представители ма Младежи, Жени  и Старейшини ГЕРБ. В  словото си  Иван Панайотов изтъкна, че „възпоменателната морена е поставена в чест на 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България именно по инициатива на ГЕРБ – в лицето на г-жа Гинче  Караминова,  която през 2008 година  е общински съветник.  През тези вече 11 години тук е мястото, на което си припомняме урока на историята“.

„Прокламацията за Независимостта на България, обявена от цар Фердинад с голяма тържественост в партиаршеския храм „Свети 40 мъченици” в старопрестолния Царевец, е поредният дързък политически акт на младата все още държава. Съизмерим е с Освобождението и Съединението“, каза Панайотов и подчерта, че „това е третата и последна стъпка от завръщането на България на политическата карта на Европа. Политически  жест, извършен от смели и отговорни държавници. Нашата нация е с  величави  исторически  корени,  оцеляла  през мрачни години на потисничество и  успяла да се възроди“.

Pin It on Pinterest