Инфраструктурни проблеми поставиха граждани пред съветниците от МК ГЕРБ (СДС)

Проблеми във връзка с инфраструктурата в града бяха основните, поставени от граждани по време на приемната на общинските съветници от Местна коалиция ГЕРБ (СДС) – Добрич Зорница Михайлова, Радослав Рачев и Павлин Тодоров.

Гражданин постави въпроса за паркирането по улица „Генерал Колев“. Той изрази недоумението си от твърденията на служители на сметопочистващата фирма, че листната маса не бива да се изхвърля в контейнерите за смет. В противен случай гражданите подлежат на глоба.

Подписка с искане за обособяване на градинка с места за отдих са внесли в общинската администрация живеещите по ул. „Дунав“, бл. 1. До момента обаче не е получен отговор от Общината. Живеещите там се опасяват, че мястото ще се използва за изграждане на гаражи, вместо за зелени площи.

От кв. „Добротица“ беше получен сигнал за невъзстановена настилка пред входа на бл. 15  след извършен ремонт на водопреносната мрежа. Гражданите алармираха, че Общината не осъществява контрол върху възстановяването на настилката след извършване на изкопни работи от различните оператори.

Собственик на фирма, чиято база е по улица „Кирил и Методий“ алармира за окаяното състояние на част от улицата. „Камионите отказват да влязат, за да извършат доставки“, коментира той. Улицата се използва и от родителите на деца, които посещават детската градина там.

Гражданин с увреждания потърси съдействие от общинските съветници от МК ГЕРБ (СДС) за изграждане на рампа към жилището му, което е общинско, за осигуряване на достъпна жилищна среда. До момента Общината не е изградила рампата, въпреки подадените от него заявления.

Приемните се извършват при всички санитарно-епидемични мерки в условията на извънредно положение заради Covid-19.

Pin It on Pinterest