„Има такъв народ“ официално и в Русе

В град Русе официално бе открит пореден офис на ПП „Има такъв народ“.

На събитието в съботния ден присъстваха над 70 членове и съмишленици от града, общината и региона.
Въпреки студеното зимно време, настроение на липсваше, за което спомогнаха и патриотичните песни на Слави и Ку-ку бенд, които организаторите пуснаха да звучат.

Събитието уважиха Павела Митова (експерт по международни отношения и международна сигурност) и Пламен Николов (външнополитически експерт и член на Арбитражно-Контролна Комисия на ПП „ИТН“).

Официални гости и в Русе бяха членовете на Изпълнителния съвет на ПП „ИТН“ – главният секретар Виктория Василева и зам.-председателят Тошко Йорданов.

Малко преди официалната част, всички присъстващи си направиха обща снимка пред „Паметника на свободата“.


Домакин беше Татяна Нахабедян (координатор на общ.Русе), която откри събитието като представи гостите и себе си. Последваха представяния от всички координатори в региона – Светлин Стоянов (област Русе), Станислава Христова (общ. Иваново), Стойчо Минков (общ. Бяла) и Николай Захариев (общ. Ветово).

След представянето на местната структура, думата взе Тошко Йорданов. Той заяви, че управляващите са ни докарали дотам, че се налага хора с нормални професии и с нормални животи да се събират в политически партии, за да могат да контролират живота си, както и този на децата си. Зам.-председателят на „ИТН“ посочи, че предстои ужасно много работа, която трябва да се свърши. „За да може на 4 април хората да излязат и да гласуват. Трябва да им обясним колко е важно да го направят. Това е единственият начин, по който да бъдат смачкани всякакви манипулации на изборите. Така ще победим купения вот и страха, и ще се усетим като граждани! Защото от нас зависи.“

Тошко Йорданов припомни, че тези избори са нещо като втора част на Референдума от 2016г. „Защото, ако сега хората препотвърдят гласа си – желанията им този път ще се случат!“

След него думата взе Виктория Василева, която сподели, че винаги е безкрайно щастлива да идва в родния си град. „Обичам Русе, но не заради сградите, които са уникално красиви, а заради хората.“ Главният секретар на „ИТН“ припомни, че с протестите заради обгазяванията на въздуха в Русе от края на 80-те години, от този град тръгнаха промените в България. „Русенци бяха първите, които казаха – повече така не може да се живее, трябва някаква промяна! И всъщност това запали искрата в цялата страна.“ Тя допълни, че й иска да се върне този дух в Русе, защото градът има невероятна култура и невероятни традиции. „Имам чувството обаче, че всичко това остава вече в историята. Нека да напишем тази история отново!“

След официалната част, много от хората се впуснаха в ритъма на Дунавското хоро, а след това бе разрязана и голяма торта с логото на партията.
Събитието продължи с неформални разговори между присъстващите, които бяха поканени от домакина на кетъринг-коктейл.


По време на неофициалната част постъпиха няколконови заявления за членство в ПП „ИТН“, както и такива за застъпничество на изборите.

Няколко местни медии, както и регионалният център на БНТ проявиха интерес към събитието.

Офисът ще приема през делничните дни. Той ще е отворен за жителите на общината и региона, както и за всички будни хора и съмишленици на ПП „ИТН“. Като това ще е мястото, където да получават достоверна информация и да обсъждат проблемите от местно и национално ниво.
Офисът-приемна се намира в центъра на Русе, до Съдебната палата, а точният адрес ул. „Църковна независимост“ № 5, ет.1 (Административна сграда).

Pin It on Pinterest