„Има такъв народ“ и в полите на Пирин

Сандански отвори врати поредният петнайсети офис на ПП „Има Такъв Народ” (втори офис за региона).

Официално събитието започна в 13:00ч., но тъй като времето в съботния ден беше хубаво и слънчево за сезона, още от по-рано пред новия офис се събраха над 70 човека – членове, симпатизанти и гости от София.

От координаторите в региона присъстваха Димитрина Николова (община Струмяни), Анита Коцелова (община Петрич), Илко Стоянов (Област Благоевград) и домакинът Христо Гушков (община Сандански).

А официални гости, както и в Благоевград, бяха членовете на Изпълнителния съвет на ПП „ИТН“ – Александър Вълчев и зам.-председателят Тошко Йорданов.

Общинският координатор на Сандански Христо Гушков (дентален хирург по образование и със сериозен професионален опит по специалността в чужбина) благодари на присъстващите за подкрепата. Той сподели, че е живял зад граница, но истината, дори да звучи като клише е, че камъкът си тежи на мястото. „Хубаво е ходим да се образоваме в чужбина, но в крайна сметка ние сме си българи и е добре да се върнем в България. И тук на местна почва да приложим това, което сме научили навън. Надявам се все повече хора като мен да се приберат от чужбина и да дадем положителен тласък на държавата, защото в момента положението не е никак добро. Нека да свършим някаква полезна работа за държавата, защото държавата са хората, а хората това сме ние.“

Той допълни, че след днешният положителен „старт“, на който присъстват много млади хора, се надява на добър успех и занапред. „Благодаря на всички, че са отделили от времето си, за да дойдат тук в този хубав ден, и да бъдат с нас в това начинание. Офисът е малък, но мисля, че ще работи добре. Защото са важни хората!

Надявам се нещата да имат добър край или може би да кажем – Добро начало! Винаги началото е доста трудно, но се надявам на добър успех!“

Втори взе думата Тошко Йорданов. Той подчерта, че всички от ПП „ИТН“ трябва са наясно с това, че престои както работа, така и битка. „Тези неща са свързани в момента. Ще трябва да отделяте от личното си време, от времето с приятели и с роднини, за да вършите тази работа. А тя в известна степен е и просветителска, защото трябва да обяснявате на хората колко са важни задаващите се избори. Как не трябва да ги е страх. Как, ако продължаваме по този начин, нещата ще стават все по-зле.“ Зам.-председателят на ПП „ИТН“ отново посочи, че наистина трябва да се разясни на хората, че ако искат онова, за което са гласували на Референдума – сега е моментът. „На тези избори просто трябва да препотвърдят гласа си. Защото при 2 милиона и половина гласа на Парламентарни избори, няма значение, дали ще скрият 10-15 хиляди гласа. Това е огромна сила, с която можем просто да пометем всички. Затова вашата работа наистина е най-важната в момента до изборите. Благодаря ви, че сте тук доброволно и с чисто сърце. Защото това е въпрос на гражданска инициатива!“

Следващото изказване бе на Александър Вълчев, член на Изпълнителния съвет на ПП „ИТН“, който подчерта, че не десет, а трийсет години виждаме какво се случва и то не е добро. „Може би всеки от нас чувства някаква вина, че се стигна дотам да ни управляват глупави, алчни и некадърни хора. Затова ние сме тук в Сандански. Затова обикаляме из страната – днес ще бъдем на три места! Защото сме хора, които искаме да работим в нормална страна.“ Той посочи, че трябва да се даде възможност на наистина кадърните и обичащите страната си хора, да работят. Защото управляващите са затапили хората в момента. „Има един страх. Както с нашите, така и с чужди пари, те създават страх и се стигна до там, че не ни позволяват да работим. А аз съм сигурен, че българинът е инициативен, трудолюбив, честен и може да направи много, стига да му се даде възможност. Затова се надяваме чрез вас и това, което сме създали, да дадем възможност на повече хора. Защото 90% от българите не са доволни от това, което е в момента в държавата. Ако има някой, който да покаже, че има и друг път, всички ще тръгнем с ентусиазъм, с повече любов, с повече смелост и ще преодолеем страха. А когато останеш сам в тъмната стаичка на изборите, страхът по-лесно може да се преодолее. Там никой не може да ти каже нищо, там си сам със себе си и съвестта си. И когато пуснеш бюлетината, ще знаеш, че си променил нещата.“

След официалната част присъстващите бяха поканени на кетъринг-коктейл, където разговорите за проблемите на общината и възможните решения продължиха неформално.

Част от гостите присъствали в Сандански, пристигнаха от град Благоевград, където по-рано същия ден (11:00ч.) беше открит четиринайсетият офис на ПП „ИТН“.

(Откриването и на двата офиса в събота съвпадна с християнския празник Въведение Богородично и Деня на християнското семейство.)

Според координатора на община Сандански, все повече добре образовани и успели в своите поприща граждани, много от които млади, са заинтригувани от ПП „ИТН“ и желаят да станат членове и симпатизанти. За тях и за всички борбени и будни жители на Сандански, офисът-приемна ще е на разположение през делничните дни. Там те ще могат да получават достоверна информация и да обсъждат проблемите на града, региона и страната. Точният адрес е ул. „Асен Хадживасилев“ № 13.

Pin It on Pinterest