Христо Терзийски и Михаела Крумова уважиха официалното откриване на Детския отдел към регионалната библиотеката в Кюстендил

Бившият министър на вътрешните работи Христо Терзийски и общинският ръководител на ГЕРБ – Кюстендил Михаела Крумова уважиха официалното откриване на Детския отдел към Регионалната библиотека „Емануил Попдимитров“.

Новият отдел към библиотеката отвори врати точно на 1 юни – Международния ден на детето. Откриването уважиха и областният координатор на ГЕРБ Даниел Данчев, кметът Петър Паунов и неговият екип, представители на различни институции, десетки малчугани и техните родители.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужиха свещеници от Кюстендилска духовна околия и архиерейският наместник архимандрит Исаак. Веднага след водосвета, едни от най-малките и активни читатели на библиотеката прерязаха официално лентата и откриха обновения  детски отдел. 

В словото си директорът на културната институция София Пейчева благодари на всички, дарили средства и помогнали за обновяването на материално-техническата база на отдела. Сред тях бяха и кандидатите за народни представители от листата на Коалиция ГЕРБ – СДС, които предоставиха 5000 лв. за ремонта на новия отдел на библиотеката.

„Каква по-добра новина в Деня на детето от откриването на новия детски отдел на Регионалната библиотека „Емануил Попдимитров” в Кюстендил. Радвам се, че имахме възможност да бъдем част от тази прекрасна инициатива и днес да я видим успешно осъществена! Щастливи моменти и вълнуващи пътешествия в света на книгите, малки приятели!“, пожела от своя страна Христо Терзийски.

Pin It on Pinterest