Христо Проданов: За мен е чест вдигането на доходите на възрастните хора

 „Когато става въпрос за вдигането на доходите на българските граждани, за мен е чест да съм в статуквото с ГЕРБ и ДПС“, заяви Христо Проданов, зам.-председател на парламентарната група на „БСП за България“ в „Лице в лице“ по bTV по повод гласуването на 120 лева добавки върху доходите на възрастните българи до края на годината.

„Третият мандат се провали по независещи от БСП причини. Целият български народ е свидетел, че БСП направи всичко, за да се случи едно правителство на промяната – това, за което говорехме всички преди изборите. Подмяна значи да говориш, че искаш да смениш модела и когато  българските граждани ти дадат мандат и възможност да го направиш, да не го направиш и да търсиш някакви причини – било то идеологически или политически“, коментира Проданов и още: „За причините за това трябва да отговорят тези, които отказаха под една или друга форма за реализирането на третия мандат и съставяне на правителство на промяната, на което наистина Борисов и ГЕРБ да бъдат окончателно сменени от властта. За съжаление това не се случи“.

Социалистът отбеляза по повод преговорите на БСП с останалите политически формации: „Както видяхте ние направихме всичко възможно, протегнахме ръка първо по политики. При първия мандат още ние не извивахме ръце, не кадрувахме, не предлагахме министри“.

„За нас остава приоритет актуализирането на бюджета“, подчерта Проданов и приоритетизира ясно: „Пенсионна реформа с преизчисление на пенсиите ще има, когато има ясно изразено политическо мнозинство и е ясно кой носи отговорност за тази реформа“. 

Pin It on Pinterest