Христо Проданов: Вчера социалистите категорично казаха кой е техният лидер

„Вчера социалистите категорично казаха кой е техният лидер. Резултатът е категоричен. Това беше историческо събитие за БСП и го проведохме по образцов начин, благодарение на Централната избирателна комисия и на всички комисии в цялата страна.“ Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов пред Нова телевизия. Той припомни, че всеки един от кандидатите е имал право на свой застъпник.

„Този избор дава политически сигнал. При такъв резултат се видя, че партията е единна и мобилизирана. 70% активност е огромна активност, като тя не може да бъде постигната в България дори на парламентарни избори. БСП е готова за победа на парламентарни избори, надявам се те да бъдат предсрочни“, каза Проданов. Той допълни, че тезата за разделение и разцепление в БСП се е  оказала абсолютно безпочвена.

Проданов подчерта, че всички социалисти вчера са видeли, че вотът е бил абсолютно честен: „Безпочвените нападки не са обвинения към ръководството на партията, а към тези хиляди хора, които абсолютно безплатно стояха през целия ден ден и проведоха избора по начин, по който трябва да се провеждат избори не само в БСП, а и  национални.”

Социалистът припомни, че някои от кандидатите през последните 4 години са направили всичко възможно,  за да отменят прекия избор и да не дадат правото на глас на всеки един социалист: ”Опитваха да саботират прекия избор с апаратни игри, с опити за свикване на нелигитимни национални съвети, които искаха да отменят правото на социалистите да изберат лидера си, но не позволихме това да се случи“, завърши Христо Проданов. 

Pin It on Pinterest