Христо Проданов: Кризите в страната са заради управленско бедствие, а не природно

„Стотици хиляди българи  са без вода, има хиляди незаконни сметища, дишаме мръсен въздух – всичко това не е предизвикано от природно бедствие, а от бедствието, което управлява в момента държавата.

Хаосът е повсеместен – във всяка една сфера на обществото. Единственото решение е промяна в управлението”. Това заяви зам.-председателят на ПГ „БСП за България“ Христо Проданов пред БНТ.

Проданов подчерта, че проблемът за всички засегнати от кризата граждани остава нерешен. „Можеше ли тази криза да бъде избегната, ако бяха разкрили по-рано проблема, а не го криеха заради местните избори? Заради това отлагане се   налагат скъпи мерки – 25млн за изграждане на тръба, за да достига вода до Перник. Но кой плаща за тази некомпетентност? Не плаща премиерът Борисов, а всички български граждани, включително тези, гласували за ГЕРБ”, изтъкна социалистът.

„Управлението на ГЕРБ докара обществото до криза, а те продължават да се оправдават с някой друг. Както искате го обяснявайте,  но хората страдат заради вашите грешки, не вие”, каза Христо Проданов. Той бе категоричен, че е крайно време управляващите да поемат своята отговорност : „Борисов направи много грешки през последните 10 години, хаосът в страната е благодарение на неговото управление и той трябва да поеме отговорност”.

 На въпрос кои партии биха подкрепили вота на недоверие на БСП, Проданов подчерта, че ако всички, които се заявяват като опозиция гласуват за вота, той ще мине : „Ако има съглашателство в тази зала, това няма да отразява актуалната политическа обстановка в страната. Действителността е друга и я виждат всички българи”.

 „Забъркването на президента Радев в скандал  е едно отвличане на вниманието от тежките кризи  в страната. Стотици хиляди българи са без вода, предстои гласуване за промяна  на курса за лев спрямо евро. Избран е подходящ момент, за да се заметат проблемите”, завърши Христо Проданов.

Pin It on Pinterest