Христо Колев: Реално и единствено само в АБВ се дава път на младите

Реално и единствено само в АБВ се дава път на младите и те формират политиките. Това каза водачът на листата на ПП АБВ в 25-ти МИР София град Христо Колев в „Дебатът на младите“ във „Фейсбук“.

Искаме да се върнат професионалните гимназии. Ние насърчаваме следването, но този, който не иска, трябва да има професия. Моделът ученикът следва парите трябва да бъде прекратен. Той е порочен  както на ниво училище, така и във висшите учебни заведения. Задължително е да се въведе още един критерий – качество. Не може да се дават просто така пари. Виждаме до къде води подобен процес.  За 12-та година сме на едно от последните места по грамотност. Другото нещо, което направихме преди 4 години – една инициатива „Да останем в България“. Тя мина през един футболен турнир. Всичките колеги от всички партии са канени. Това е нещо надпартийно и идеята там е каузата младите хора да останат в България и не на агресията и на омразата“, каза още Колев. По думите му само и единствено със съгласие по основните стратегически сектори като образованието, може България да просперира.

„Най-важните сектори са здравеопазване и образование“, каза още Колев.

Христо Колев пое ангажимент по отношение на Закона за доброволчеството.  „Този закон се отлага години наред, това, което мога да поема като ангажимент, след като влезе в НС непосредствено в кратък срок, ще инициираме приемането на този закон“, каза още Колев. Той заяви, че ако управляващите са смятали колко е важен Законът за доброволчеството, досега са щели да го приемат.

Според него той трябва да случи и да се въведат конкретните механизми и да се дефинират абсолютните параметри.

Друга тема на разговор бяха и младежките пространства и тяхната последваща издръжка и устойчивост.Според него издръжката на тези пространства трябва да са отговорност на общините.

Христо Колев коментира темата с бюджета за младите хора и  в какво да бъдат инвестирани почти 7 млн. лв. в сферата на младежките дейности. „Похвално е, че бюджетът е по-голям. Да видим точно какво ще се свърши“,каза Христо Колев. Той заяви, че трябва да се инвестира в различни програми и в правенето на повече кампании с цел повишаване на квалификацията. „Трябва да се инвестира в науката. Във всеки един сектор тези пари биха могли да свършат чудесна работа, ако се насочат към определена група с точно определено послание. Много млади хора не знаят историята“, коментира Колев. Според него, ако се инвестира в културно-историческото наследство,то ще бъде популялизирано сред младежите.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Pin It on Pinterest