Хирургът д-р Иван Колев: Качествено и достъпно здравеопазване – за всеки

Системата трябва да бъде променена

«Общинското здравеопазване е фундаментът на здравната система у нас. Аз съм застъпник на държавните и общински болници. Пациентът трябва да се лекува в града, в който живее. Той трябва да има достъп до качествена медицина там, където е най-близо до дома си, за да е сигурен, че близките му ще дойдат на свиждане, че познава лекарите, които го лекуват и им има доверие». Това заяви хирургът от Казанлък д-р Иван Колев, който е кандидат за народен представител от гражданската квота на «БСП за България» в 27-и МИР, девети в листата. Той влиза в политиката заради убеждението, че здравеопазването трябва да е качествено и достъпно за всеки гражданин.

«Готов съм да променям системата, защото тя има нужда от поправка. Представител съм на гражданите и изразявам свободно мнението си. БСП отговаря на моите убеждения. Това е партията, която може реално да промени здравеопазването», заяви д-р Колев. Затова съм за:

– Да не се разпродават държавните и общински болници

– Създаване на единно електронно досие на пациента

– Болниците да бъдат лечебни заведения, а не търговски дружества

– Закриването на  общински болници е недопустимо   

Според д-р Колев в малките болници също има добра медицина. «Например, в казанлъшката болница работят страхотни лекари, на европейско ниво, бих казал. Пациентите могат да бъдат спокойни, защото има специалисти с висока квалификация. Често влизам и в Ковид- отделението като консултант. Там, колегите, които работят, са изключително изморени. Истината е, че вървим след проблемите», каза хирургът.  

«Моделът на държавността в здравеопазването е сбъркан и това не води до нищо добро. Аз се надявам, че БСП ще спечели тези избори, за да може да прояви волята си и да изпълни слогана си: «С грижа за хората». Затова на 4.04 с номер 4 в  бюлетината » за едно по-добро здравеопазване за всички», призова д-р Колев

–––––––-

Д-р Иван Колев работи като хирург в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ ЕООД –Казанлък. Общински съветник от „БСП за България“ в Общински съвет – Казанлък. Член на Постоянната комисия по здравеопазване, социални дейности и трудова заетост и на ПК образование, младежки дейности и спорт.

Купуването и продаването на гладове е престъпление 

Pin It on Pinterest