Халил Летифов към „Промяната“: По-зле сте от ГЕРБ

Моля, да ни предоставите протокол от върховния орган – коалиционния съвет, който заседава повече от Народното събранието днес, за да разберем какво е решил.

С тези думи зам.-председателят на ДПС и на ПГ на Движението Халил Летифов се обърна към управляващите партии в парламента.

Днес отново опозицията спасява управляващото мнозинство, подчерта той. „Разбрахме за ощетяването в комисиите, но не чухме становище на управляващото мнозинство как ще бъде разрешена тази несправедливост. Вие дойдохте като антипод на ГЕРБ, те бяха лоши, но за сравнение в управлението на ГЕРБ ДПС председателстваше две комисии, а сега с повече народни представители имаме нула. Вие сте по- зле и от ГЕРБ, заяви Летифов.

Той взе думата и за реплика и напомни на народните представители, че не е грях да си неопитен, винаги има нужда от нови народни представители, за да има наследници, за да е жив парламентаризмът. Попита обаче какво означава да има нормалност и парламентаризъм и той да е жив. „Мантрата, с която беше завзета властта беше, че всичко ще бъде публично пред обществото. Но до ден днешен всичко е на тъмно. За да разберем кой с кого се е бил и какъв е бил пазарлъкът„, заяви зам.-председателят на ДПС. Подчерта, че да си неопитен не е грях, но да излъжеш избирателите си и българския народ е грях.

Pin It on Pinterest