Халил Летифов и олимпийските ни звезди гледат народни борби в Гурково

За първи път в историята на Гурково се проведоха народни борби, чиито домакин бе кметът на Общината Мариян Цонев.

Те се превърнаха в истински празник, на който сред официалните гости бяха заместник-председателят на ДПС Халил Летифов, кметове на населени места от ДПС и общинските съветници от ДПС.

Борби

Специално за зрелищните борби в Гурково дойдоха още: Станка Златева – двукратен сребърен медалист от Олимпийски игри и петкратен световен и шесткратен европейски шампион по борба, Армен Назарян – двукратен олимпийски шампион и трикратен световен шампион в класически стил, Иво Ангелов – световен и европейски шампион по борба, олимпийският медалист Радослав Великов, медалистите от европейски първенства Елис и Дженан Манолови.

Борби2

Златото в категория до 75 кг. отиде при Микай Наим от Димитровград, а Мирослав Киров от Сливен завоюва титлата до 80 кг., Елин Русев – до 95 кг.

Борби3

В тежката категория победител стана Радослав Георгиев от СК по борба “Берое” – Стара Загора.

Борби4

“Идеята ни е народните борби да се превърнат в традиция за нашата Община. Благодаря на всички, които се включиха в тях и на онези, които днес бяха наши гости”, заяви кметът Мариян Цонев, който в знак на признателност получи от Армен Назарян книгата му с пожелание да продължи да популяризира този вид спорт.

Борби6
Борби7

Pin It on Pinterest