Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева: Целта ни е да поставим на дискусия важни за обществото въпроси

Към момента аз имам 21 813 причини, за да искам да съм тук в качеството ми на кандидат за вицепрезидент и да имам възможността да говоря.

Това е броят на починалите от COVID-19. Това беше основният ми мотив. Това каза по време на участието си в предаването „Твоят ден“ по NovaNews кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева от Национално обединение на десницата.

По думите на д-р Георгиева не е имало силно политическо лидерство, което да убеди гражданите, че ваксинацията е единственият начин да се справим с пандемията.

„Мой опонент е всеки, който не излезе и ясно не изкаже позиция по отношение на тази най-ужасяваща криза, в която се намира държавата ни“, каза още тя.

„Никога не съм имала политически амбиции, но винаги съм изразявала гражданска позиция. Имам доста дълъг опит в държавната администрация. Съгласих се да се включа в надпреварата, защото д-р Москов ми каза, че ще имам възможността от първо лице да кажа истината такава каквато я виждам – без политически и електорални сметки, затова как тази истина ще повлияе на изборния резултат“.

От своя страна кандидатът за президент Горан Благоев заяви, че негов опонент на тези избори е всеки, който не вземе отношение по външнополитическата ориентация на България, пагубното влияние на Русия, как ще се реши енергийната криза, как ще се решат социалните проблеми на хората и каква е перспективата ни като нация и държава през следващите години.

„Трябва ни ясна, цялостна стратегия, ако искате го наречете нов национален идеал, защото България през 2050 или 2100 година няма да има на кого да остави своето наследство и своя културен код ако демографската криза върви в процесите, на които сме свидетели“, категоричен е кандидатът за президент на Национално обединение на десницата.

„Ние олицетворяваме това, което трябва да бъде държавният глава – да бъде дистанциран от влиянието на задкулисието и политическия сектор“, каза в заключение Горан Благоев.

Pin It on Pinterest