Горан Благоев: България не направи нищо конкретно спрямо Северна Македония, а имаше възможности

Горан Благоев, който е кандидат за президент на България от Коалиция „Национално обединение на десницата“ – KОД и Републиканци за България на д-р Петър Москов и Цветан Цветанов, коментира в телевизия „Евроком“, че основният му опонент на изборите ще бъде настоящият президент Румен Радев, пише онлайн изданието на македонската Радио и Телевизия Орбис, цитирайки Македонската информационна агенция.

Благоев изрази мнение, че Радев не е направил нищо важно за българо-македонските отношения, както и за региони в Сърбия, в които живее българско население – Димитровград (Цариброд) и Босилеград.

В същото време, този известен телевизионен журналист и историк Горан Благоев смята, че политиката на България към Македония през последните 30 години е в противоречие. През тези години, България не направи нищо конкретно спрямо Северна Македония, а  имаше възможности“,  категоричен е той.

Той също е от решаващо значение за междукултурни и двустранни църковни отношения. Национално обединение на десницата – КОД и Републиканци за България е една от малкото политически формации, които открито заявяват, че Северна Македония има място в ЕС, в съответствие с условията на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 година. Изданието пише още, че неговите предавания сега в телевизия „Евроком“, а по-рано и в БНТ се следят онлайн и в Северна Македония.

Pin It on Pinterest