Политика

Гергана Алексова, БСП: В ЕП трябва да има българи, които да защитават националния ни интерес

Ще работя за преразглеждане на Зелената сделка в полза на българската енергетика и пълното приемане на България в Шенген, заяви кандидатът за евродепутат пред активни младежи

„Най-важната задача на българския евродепутат трябва да е да върне България на достойното ѝ място в Европа. В БСП вярваме, че българският национален интерес е на първо място и затова в Европейския парламент трябва да има българи, които да могат да го защитават.“ Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Гергана Алексова в диспут, организиран с участието на младежи от проекта „Efivos в Европа“ на Фондация „Здраве и социално развитие“.

Според нея трябва да има равнопоставеност между държавите членки във всички аспекти, а не по-големите да диктуват на по-малките. Както и уважание към традициите и културата на всяка една държава, без да се натрапват чужди ценности, а самият Европейският съюз да бъде инструмент за мир и справедливост.

„Българските интереси трябва да бъдат защитени в Брюксел, така че да станат част от общата европейска рамка и да няма разлика, когато говорим за българския и европейския интерес“, посочи Алексова.

В Европейския парламент кандидатите на БСП ще работят за това да не отпадне механизмът за вземане на решения с единодушие в ключови сфери, както и за преразглеждане на Зелената сделка, така че тя да е в полза на българската енергетика и на българските граждани, обеща Гергана Алексова.

„Българските производители трябва да получават същите субсидии като техните колеги от Франция и Германия. Ще работим и за пълното приемане на България в Шенген – не само по въздух и вода, а и по суша“, каза още тя.

По думите ѝ младите хора трябва да бъдат подпомагани да намерят своето място в обществото там, където те го виждат. Мерки, които да насърчат младите да продължат да учат, според Алексова, са европейски инструмент за безлихвени кредити за студентите и платени стажове“, посочи Гергана Алексова. 

„Считаме, че трябва да бъде приета пътна карта за качествени и добре платени работни места, за да може всеки един да намери своето място и своята работа. Също така – за равно заплащане между мъжете и жените“, каза още кандидатът за евродепутат от БСП.

„Ще работим за това да дадем властта за младежки политики във ваши ръце – да насърчим и подпомогнем възможностите за равно участие на младите хора. На европейско трябва да продължим развиването на европейската грижа за младежите да се стремим към пълна младежка заетост“, обърна се тя присъстващите.

Алексова запозна активните млади хора с конкретните политики, които БСП предлага на национални ниво, като повишаване на стипендиите за успех, еднократна помощ за майките на деца до 1 година, които са студенти в редовна форма на обучение, в размер на 10 минимални работни заплати, нулеви данъци върху доходите от труд за младежите до 26 години, поощряване на предприемачеството и започването на стартиращ бизнес на млади хора до 29 години. 

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest