ГЕРБ Сливен се включи в церемонията по случай Деня на Ботев и на загиналите за народна свобода

Сливен отбеляза 145 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев.

Общоградското поклонение и поднасяне на венци и цветя се проведе пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. По повод Деня на Ботев – 2 юни, почит към загиналите за свободата на България отдадоха общински съветници от ГЕРБ, представители на партията и на младежката организация. Цветя бяха поднесени и от името на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.
В ритуала се включиха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, директори на държавни и общински институции, ученици от сливенски училища и граждани.
В словото си кметът Стефан Радев посочи, че Христо Ботев слива в едно мисли, дела и талант, и затова ще остане пример за саможертва в името на Майка България. „Не е случайно, че признателният български народ в този ден застива в мълчание. Мълчание, с което почитаме делото на нашите предци и си спомняме, че то трябва да продължи навеки. Поклон пред саможертвата и пред паметта на Христо Ботев, и на всички българи, които са дали живота си за свободата на нашето отечество“, заяви кметът Радев.
По традиция, точно в 12:00 часа, воят на сирените, призова гражданите да запазят едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите за свободата на България, сред които и големият революционер.

Pin It on Pinterest