ГЕРБ-СДС регистрира листата в Пловдив, водач отново е лидерът Бойко Борисов

Листата на коалиция ГЕРБ-СДС в град Пловдив за участие в изборите за 47-мо Народно събрание е  съставена от знакови и познати лица.

За нас е чест водач отново да е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов”. Това заяви областният координатор и член на Изпълнителната комисия на партията инж. Иван Тотев, който днес заедно с представители от листата я регистрира  в 16-та Районна избирателна комисия.

„Подхождаме с огромна отговорност към провеждането на предизборната кампания, с респект към всички конкуренти, но и с огромна загриженост към това, което се случва в страната. Считаме, че повече експерименти не са необходими на България. Видяхте с различните емоционални заигравки през тази година до къде е докарана страната, така че кораб може да разклати цялото управление. Считаме, че след изборите трябва да има правителство, което да преведе България през предстоящите трудни зимни месеци – покачващи се цени, инфлация, ковид криза. Тежките време изискват мъдри и твърди решения. ГЕРБ може да взема такива решения. През тази кампания трябва да убедим гражданите, че ГЕРБ може да изведе България от кризите и че повече експерименти на страната ни не са необходими”, заяви инж. Иван Тотев след като подаде документите в РИК и допълни, че се надява на голяма избирателна активност.

На второ място след Бойко Борисов в листата за 16-ти МИР е инж. Иван Тотев – областен координатор, член на ИК на ГЕРБ и кмет на Пловдив два мандата /2011-2019 г./, трети е юристът Радомир Чолаков, следван от доц. Стефан Шилев – преподавател в Аграрния университет, бивш главен еколог на общината и директор на РИОСВ, експерт по екология и управление на отпадъците, пети е Йордан Илиев – председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет, шести – инж. Александър Държиков – председател на Общинския съвет, два пъти заместник-кмет на Община Пловдив.

Коалиционните партньори от СДС са представени от Панко Енев, десети в кандидатската листа.

Ето и цялата листа на коалиция ГЕРБ-СДС за участие в изборите за 47-мо Народно събрание от 16-ти Многомандатен избирателен район:

 1. Бойко Методиев Борисов – председател на ГЕРБ
 2. Иван Борисов Тотев – инженер
 3. Радомир Петров Чолаков – юрист
 4. Стефан Иванов Шилев – еколог
 5. Йордан Илиев Илиев – преподавател
 6. Александър Милков Държиков – инженер
 7. Пенчо Малинов Малинов – мениджър
 8. Даниела Кирилова Дженева – хореограф
 9. Ангел Иванов Славов – икономист
 10. Панко Енев Енев – информатик
 11. Стефан Иванов Дедев – експерт сигурност
 12. Йосиф Божидаров Танев – член на НИС на МГЕРБ
 13. Петър Георгиев Троянов – инженер
 14. Евгения Иванова Попиванова – учител
 15. Анелия Рангелова Божанова – учител
 16. Валерия Тодорова Славова – лекар
 17. Георги Ангелов Юруков – мениджър
 18. Гошо Димитров Кърчков – инженер
 19. Мирослав Тенев Тенев – юрист
 20. Деян Вихров Захов – инженер
 21. Шенко Николов Паздъров – мениджър
 22. Кольо Стефанов Костов – мениджър

Pin It on Pinterest