ГЕРБ-СДС регистрира кандидат-депутатската си листа в Хасково

Коалиция ГЕРБ-СДС внесе документи за регистрация на листа от 16 кандидати за народни представители от Хасковски избирателен район. Областният лидер на ГЕРБ Делян Добрев, който е и водач, съобщи, че в листата има значително обновление. „Новите имена са на млади хора, със свежи сили и идеи за работа. Нашата кампания ще бъде, както винаги, позитивна и градивна. Не се съмнявам, че ще бъдем отново първа политическа сила. Целта ни е да спечелим три мандата от Хасковски регион“, подчерта Делян Добрев. Той представи колегите си и подчерта, че за пореден път кандидатите на ГЕРБ-СДС са местни хора, с идеи и възможности за тяхната реализация, отборът тръгва към Парламентарните избори за победа. 

1.    Делян Александров Добрев – икономист – Хасково

Делян Добрев е от Хасково. Политик от ГЕРБ, икономист, Министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43, 44 и 45 НС. Председател на Комисия по енергетика в НС 2014 – 2019. Владее английски език. Делян Добрев е женен с три деца.

2.    Д-р Георги Тенев Станков – ветеринарен лекар – Любимец

Д-р Георги Станков е от Любимец. Магистър по ветеринарна медицина. Народен представител в 44 и 45 НС. Член на Комисията по отбрана, Комисията по земеделието и храните и на Комисията по политиките за българите в чужбина.

3.    Стефан Димитров Димитров – икономист – СДС- Димитровград

Стефан Димитров е от Димитровград. Икономист, прокурист на „Неохим“ АД. Кмет на община Димитровград в мандат 2007-2011 г. Председател на Общински съвет – Димитровград в мандат 2011-2015 г. Регионален председател на КРИБ за област Хасково. Владее английски език. Семеен, баща на три деца.

4.    Динко Петров Тенев – икономист – Хасково

Динко Тенев е от Хасково. Икономист, магистър по стопанско управление. Работил в сферата на енергетиката и ВиК – сектора, два мандата общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Хасково. Заместник-кмет на община Хасково.

5.    Божидар Петков Петков – икономист – МГЕРБ Димитровград

Божидар Петков е от Димитровград. Магистър по бизнес и управление от Икономически университет във Варна. Общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Димитровград, предприемач.

6.    Митко Костадинов Полихронов – предприемач – Хасково

Митко Полихронов е от Хасково. Народен представител в 44 НС. Член на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения и на Комисията по енергетика. Женен с две деца.

7.    Евгения Даниелова Ангелова – финансист – Хасково

Евгения Ангелова е от Хасково, депутат в 43 и 44 НС, зам.-председател на КБФ и член на КЕВКЕФ. Магистър по финанси от университет в САЩ и магистър по бизнес администрация от Великобритания. Владее английски, семейна с едно дете.

8.    Д-р Стефка Здравкова Стефанова– ветеринарен лекар – Харманли

Д-р Стефка Здравкова е от Харманли. Дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет Стара Загора със собствена ветеринарна практика. Областен управител на област Хасково от 2019 година до май 2021г. Преди това заема поста заместник областен управител. Д-р Стефка Здравкова е майка на две деца.

9.    Митко Петров Петров – икономист – МГЕРБ Хасково

Митко Петров е от Хасково, магистър по „Маркенинг“ от ПУ “Паисий Хилендарски“. С 9 годишен стаж в сферата на маркетинга в една от най-големите пивоварни компании. Два пъти избиран за общински съветник от ГЕРБ Хасково. От 2019 г. до май 2021г. заместник областен управител на област Хасково.

10.    Живко Цветков Спасов – тик токър – МГЕРБ Ивайловград

Живко Спасов е от Ивайловград, член МГЕРБ, общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Ивайловград. Тик токър с над 190 хиляди последователи в социалните мрежи и над 10 млн. харесвания на публикации. 

11.    Атанас Емилов Асенов – предприемач – Хасково

Атанас Асенов е от Хасково. Два мандата общински съветник от ГЕРБ Хасково, предприемач.

Pin It on Pinterest