Георги Томов: Тези избори ще бъдат по-различни от всички предишни

Калоян Паргов поиска консолидиране на лявото

Кандидатът на БСП за районен кмет в район Илинден откри предизборната си кампания. Георги Томов е подкрепен на местно ниво и от други леви формации като ПП АБВ, Движение 21, ПП „Обединена социалдемокрация“ и Национална Републиканска Партия. Мероприятието беше уважено от Татяна Дончева – лидер на Движение 21, Ивайло Калфин – бивш евродепутат от БСП, кандидат за президент на БСП и настоящ водач на листата на ПП АБВ за СОС, Владимир Данев – кандидат за общински съветник на БСП, както и – разбира се – лидерът на столичните социалисти, председателят на БСП София – Калоян Паргов.

Изказаха се всички гости, като първа беше Татяна Дончева, а след нея – Ивайло Калфин. И двамата говориха за нуждата от обединение на лявото.

„Връщам се една година назад.“ -сподели Калоян Паргов -„На градската конференция казах, че има три условия, за да успее лявото и БСП. И трите се съдържат в думата консолидация. Консолидация на партията ни, консолидация на лявото – израз, на което е и нашето присъствие тук, макар и на районно ниво. Консолидация на онази част от обществото, която иска промяна на модела. Тази част, която иска промяна и една друга перспектива и решение на проблемите. А тази част от обществото е вече критична маса.“

Георги Томов държа реч пред събралите се граждани. „Тези избори ще бъдат по-различни от всички предишни, защото сега можем да променим ситуацията. Да дадем нова перспектива за развитие на района, на живота в него. Нека го направим решително, със замах и увереност, че жадуваната промяна може да стане факт. Разрешете ми да отбележа, ние сме един от малкото райони на София, в който винаги успяваме да достигнем до балотаж на местни избори срещу ГЕРБ. Този факт, сам по себе си е достатъчна индикация за намеренията и желанията на нашите съкварталци за промяна на статуквото“-завърши кандидатът за кмет.

Владимир Данев същи говори за нуждата от обединение на левите. „София е само стъпка към по-голямата цел. Трудно централна власт ще може да удържи силно правителство без кмет на столицата.“

купуването и продаването на гласове е престъпление


Pin It on Pinterest