Политика

Георги Свиленски: Областната управа на София нарушава законите с незаконно скеле около Паметника на Съветската армия 

На депутатите от БСП им е отказано предоставянето на документацията за извършваните дейности, което е друго законово нарушение 

 „В момента около Паметника на Съветската армия се монтира скеле – неясно защо, с какви цели и с какви документи. Свидетели сме как областната управа през светлата част на деня извършва незаконни дейности в центъра на София.” Това заявиха заместник-председателите на парламентарната група на „БСП за България” Георги Свиленски и Иван Ченчев на място пред медии.

Народните представители информираха, че им е било отказано предоставянето на нужната документация за извършването на тези дейности, което е законово нарушение. Все пак, след тяхната намеса, монтажните дейности бяха преустановени. 

„Беззаконието в държавата трябва да спре. Не може областната управа да нарушава законите. Ще упражним всички законови средства да получим своевременно документите, за да проверим дали те отговарят на законите, а те вероятно не отговарят, след като отказват да ни ги предоставят. Призоваваме и медиите да ги поискат”, каза Свиленски. 

„Полицията има само едно писмо за съгласуване, не знам дали дори и те разполагат с документацията”, добави Иван Ченчев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest