Георги Свиленски към управляващите: Бъдете искрени докрай, лицемерието няма да ви помогне в тази криза

Днес лъсна истината защо народните представители от ГЕРБ, управляващото мнозинство – ДПС, Вопя, искат този парламент да не работи.

Г-жо председател, вие сте загрижени за здравето на народните представители, 175 човека има в тази зала, въпреки че се разбрахме не повече от 55 процента да присъстват. Така ли ще работи парламентът? Защо ги правите тези циркове? Всички стояхте скрити заедно в стаичката и сега дойдохте да гласувате, за да заразите и останалите 100 човека. За кого го правите този цирк, колеги? Лъсна истината“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски от трибуната на НС. По думите му управляващите целят да няма повече заседания, да имат бюджет от 10 милиарда, да спрат субсидиите на партиите.

„Целите Борисов да си управлява сам, без народни представители, без медии, без гражданите да знаят за какво става въпрос. 175 народни представители в тази зала, при положение, че има трима заразени или вирусоносители. Бъдете искрени докрай, лицемерието няма да ви помогне в тази криза“, категоричен бе Свиленски.

Pin It on Pinterest