Георги Свиленски: Борисов може да се учи от нас как се правят избори

Българските социалисти показаха, че могат да проведат един исторически и революционен избор

„Българските социалисти показаха, че могат да проведат, да организират и да довършат докрай един наистина исторически и революционен избор за председател на БСП. За първи път в историята на партията и за първи път в България- довършен докрай такъв  избор“. Това каза Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на „БСП на България, пред БТВ.

„Социалистите показаха, че могат – без пари, без заплати, без професионално назначена изборна администрация- да проведат един честен избор. Те се събраха, на добра воля и по собствена инициатива, гласуваха, агитираха и направиха един европейски и демократичен избор. Г-н Борисов може да гледа и да се учи от вчерашния ден и, дай Боже, някой ден неговата партия да стигне до това ниво- членовете да избират, а не той сам да се самоназначава“, каза още той.

По думите на Свиленски в изборния ден не е имало нито манипулации, нито грубости, нито контролиран или купен вот, а само – социалисти избират социалисти: „Те са си дали живота за тази партия и е обида към тях да се твърди, че вотът е по някакъв начин манипулиран. Още по-лошо е, че тези обвинения идваха от някои от кандидатите за председател.“

„Г-н Добрев, г-н Жаблянов и г-н Янков са на първо място социалисти и от днешния ден ще започнем всички заедно да работим за това- БСП да победи на следващите парламентарни избори“, убеден е Георги Свиленски.

Pin It on Pinterest