Георги Михайлов: Излизане от кризите и стабилизация на ситуацията в България – това са целите пред БСП

БСП бе последователна в усилията си да се състави правителство и това се оценени от всички политически лидери

„БСП има една основна цел, която преследва неотломно – стабилизиране на ситуацията в България, излизане от многото кризи, към които сега се добавя и енергийна, и запазване на интересите на българските граждани.“ Това заяви водачът на листата на БСП в Благоевград проф. Георги Михайлов в „Денят On Air“ по България On Air.

Проф. Михайлов припомни, че пред броени дни председателят на БСП Корнелия Нинова е предложила няколко такива мерки, които БСП ще заложи в своята програмата.

„Това са мерки, свързани с намаляването на цените на горивата чрез влияние върху ДДС, намаляване на цените на стоките от малката потребителна кошница, също чрез влияние върху ДДС и даване на енергийни субсидии на нуждаещи се семейства. Всички тези предложения вече се случват в различни страни в Европа,“ обясни той. 

По неговите думи желанието на БСП е да се състави редовно правителство и това го е демонстрирала още в предишния парламент с полагането на сериозни усилия като мандатоносител. 

„Тогава бяхме  стигнали с някои от политическите формации до заключително споразумение, което беше подписано и от тях. Но изглежда, че все още има голяма степен на незрялост у някои политици, има и интереси, които не съвпадат с тези на нацията,“ смята проф. Михайлов.

„БСП беше много последователна в своята политика в парламентарния живот и това беше оценено от всички политически сили. Нито един от ръководителите на другите политически формации не посмя да каже, че БСП не е направила всички усилия за съставянето на правителство,“ добави Георги Михайлов.

Като съвсем логичен ход доскорошният депутат от левицата обясни  подкрепата на БСП за президентската двойка Радев-Йотова, припомняйки че политическата кариера на президента Радев е инициирана от инициативен комитет с председател покойния Стефан Данаилов. 

„БСП направи всичко възможно Радев да спечели с огромно мнозинство предишните избори. В мандата си той се прояви като обединител срещу явления в обществото, които тревожеха цялата нация,“ обърна внимание проф. Михайлов.

„В управлението на здравната криза бяха допуснати много грешки от тези, които я управляваха до идването на служебното правителство. Виждам в момента, че независимо от някои пропуски, атмосферата в лечебните заведения и като цяло е в степени по-спокойна,“ коментира Георги Михайлов.

Като един от тези пропуски той посочи липсата на сериозна национална информационна кампания за ваксините.  „Информационната кампания не е да се покаже някой по телевизията и да поговори мъдро, нито да се пуснат няколко клипчета. Ако отворите държавните информационни агенции на страните от Централна и Западна Европа, ще видите една целенасочената политика, която държавите водят чрез националните си медии,“ посочи проф. Михайлов. 

„Остава нерешен и проблемът с отклоняването встрани на личните лекари от решаването на проблема с Covid-19. Това е една много сериозна мрежа от лекари в страната, които са най-близо до гражданите и  трябваше да бъде намерен начин те да бъдат включени,“ каза още Георги Михайлов.

Pin It on Pinterest