Георги Гьоков: Управляващите искат да успокоят протестиращите, но и да не променят съществено Закона за социалните услуги

2 седмици след като Закона за социалните услуги влезе в сила след 6-месечното му отлагане, се появиха две предложения за неговата промяна, и то от управляващите партии.

Това заяви народният представител от “БСП за България” Георги Гьоков относно промяната в Закона за социалните услуги. Той уточни, че законопроектът на ГЕРБ на практика не е изготвен от тях, а от социалното министерство и е вкаран спешно след като Конституционния съд се е произнесъл, че някои от текстовете в него са противоконституционни.

“Другият е дело  на Обединени патриоти, а причината за внасянето му е заради сериозното напрежение, което създават част от текстовете.”, отбеляза Гьоков.

“С този законопроект  се прави опит да се отстранят основни проблеми в закона, но опитът е неуспешен.”, каза социалистът. Той обясни, че голяма част от текстовете на законопроекта са декларативни и не носят след себе си правни последици.

Pin It on Pinterest