Политика

Георги Георгиев: Спряхме Аферата с имотите в „Южен парк“

Беше прието предложението ни имотите да бъдат изкупувани едва след като бъде направен правен анализ на имота, за да знаем чий е, как е придобит, може ли общината да защити правата си преди да ги изкупи.

👉 Ето защо направихме това предложение:

1️⃣Предлагаше се да изкупим 18 имота разхвърляни в Южния парк, правещи дупки сред другите частни имоти като на швейцарско сирене и с невъзможност да се направи дори една алея.

2️⃣ Част от тези 18 имота бяха възбранени по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс заради публични задължения. Тоест, ако все пак общината плати тези имоти на частната фирма, после може да ги изгуби.

3️⃣ 10 от 18-те имота са на двама собственика. Дали е напълно случайно, всеки може да преценява. А на 5 от предложените за изкупуване имоти е съсобственик строителна фирма „ИНТЕРМЕКС ИН“ ООД.

❗️Изключително притеснително е за нас упорството на колегите от ПП-ДБ-СС, които на принципа “Ако не ти харесват ценностите ми – имам си и други” ни предложиха други 10 имота, на мястото на тези 5, които ние успяхме да извадим от програмата. Тези 10 имота бяха предложени по време на заседание без проверка и предварителна информация. Това засилва съмненията ни, че има нещо нередно в програмата им за изкупуване на имоти в Южния парк.

👉 Накрая групата на ПП-ДБ-СС не подкрепиха програмата без да са включени всички имоти, които те искат в Южния парк. Ние ще подкрепим програмата на кмета за управление на общинската собственост само при положение, че от нея са извадени тези скандални имоти.

https://www.facebook.com/GValentinovGeorgiev/videos/1166160504375405

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest