Политика

Георги Георгиев: Спирането на Симеоновския лифт дава право на общината да си върне лифтовете на Витоша

Столична община веднага трябва да наложи на собственика предвидената по договор неустойка от 8,3 млн. лв.

За пръв път нямаме нито един работещ лифт, което е фрапиращо неизпълнение на договора. Това е основание да се пристъпи към разваляне на договора, София си получава обратно лифтовете без да плати нито един лев. Приватизаторът ще се окаже в ситуацията на „хитрата сврака с двата крака“.

🚨 Обоснованите ни опасения са, че групата на „Промяната“ в София и кметът Терзиев защитават интересите на приватизатора. Нищо друго не може да обясни напълно невярното твърдение на председателя на общинския съвет Цветомир Петров, че срокът за следприватизационен контрол е изтекъл. Това е лъжа. Срокът е 25 години, а именно до 2032 г.

❗️Терзиев днес отказа да санкционира „Витоша ски“ и да пристъпи към разваляне на договора, което ние предложихме. Вместо да обясни защо бездейства и по негово време позволява да спрат Симеоновския лифт, Терзиев заговори за Драгалевския лифт. И пропуска да отбележи, че спечелването на цялата съдебна битка за Драгалевския лифт е направено от Фандъкова и екипа ѝ.

🗣️ Призовавам новото ръководство в лицето на Васил Терзиев да проявява повече мнителност и да не приема скалъпени „извинителни бележки“ от собственика. Видяхме една хвърчаща бележка на английски език от поддържаща фирма, в която се казва, че Симеоновския лифт е в лошо състояние и поддръжката му е икономически неизгодна.

➡️ Решението за приватизацията на лифтовете на Витоша е взето на 26 юли 2007 г. от Столичния общински съвет. Припомняме датите заради опитите на Васил Терзиев да използва всеки повод да прави предизборната кампания на „Промяната“. Към тази дата партия ГЕРБ няма нито един съветник в общинския съвет.

https://www.facebook.com/GValentinovGeorgiev/videos/754637713550105

купуването и продаването на гласове е престъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest