Политика

Георги Георгиев: Шапки долу за младите хора на България!

Бъдещето на юридическата професия в една снимка – това ще видите в кадъра от откриването на най-старото, най-трудно и най-престижно състезание за студенти по Право в България.

Над 100 студенти от деветте юридически факултета в страната участваха в Националното състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право, което от няколко години вече носи името на любимия ни учител и колега Кристиан Таков. Затова в словото си на откриването споделих, че за да има върховенство на закона, са необходими компетентни юристи, отдадени на нашата обща мисия – правото.

🔹 Най-добрите осем отбора се класираха на финалите този уикенд, на които в симулативни съдебни процеси оценяваме техните пледоарии. Организирахме състезанието за първи път през 2007 г. когато бях студент във втори курс. Създадохме традиция, която бе продължена от наши студенти и участници в предишните издания. Те поеха щафетата и затова този академичен форум продължава и скоро ще навърши пълнолетие.

🇧🇬 Тежки седмици на подготовка за студентите ни, много четене, безсънни нощи в изучаване на съдебната практика и доктрината, в решаване на тестове и казуси. Пред нас се изправиха най-талантливите млади юристи, чийто ентусиазъм и ерудиция са смайващи. Водят се истински съдебни битки с аргументи и бързи реакции пред очите на съдии и публиката. Шапки долу за младите хора на България!

🇪🇺 Наш официален гост бе Александър Арабаджиев – авторитетен български магистрат и дългогодишен съдия в съда на ЕС.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest