Политика

Георги Георгиев: Работим активно за адекватна държавна политика за хората с деменция

След създаването от нас на първата в страната общинска програма за предоставяне безвъзмездно на GPS устройства за хора с деменция и деца със специални потребности отново се срещнахме с колегите от гражданско сдружение „Алцхаймер-България“. Заедно обсъдихме какви допълнителни мерки са необходими, за да бъде пълноценна грижата за хората с деменция.

👉 Днес можем да отчетем, че вече 72 души получиха GPS устройства, като месечните такси за мобилния оператор също се поемат изцяло от общината. Така 72 семейства са по-спокойни за своите близки. Това обаче бе само първата стъпка към една по-мащабна политика с мисъл и грижа за хората с деменция.

🗣️ Ето защо на срещата дискутирахме необходимостта от приемане на Национален план за хората с деменция, провеждането на кампании за ранна диагностика и превенция, както и създаването на първия дневен център за хора с деменция в столицата.

🤝 Благодаря на изпълнителния секретар на гражданското сдружение „Алцхаймер-България“ Ирина Илиева и активистката Красимира Светиева за срещата и доверието. Заедно с тях създадохме общинската програма за безплатните GPS устройства, която работи вече втора година.

✅ Поемам ангажимент с колегите ми от ГЕРБ-СДС г-жа Деница Сачева и проф. Kostadin Angelov да работим активно, за да осъществим тези изключително важни следващи стъпки към постигането на адекватна държавна политика за хората с деменция.

ℹ️ Повече за действащата програма може да научите тук:

https://council.sofia.bg/gps-kandidatstvane

купуването и продаването на гласове е претсъпление

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest