Политика

Георги Георгиев: Има чистка в Столична община, кметът Терзиев е освободил над 330 души

Има ли чистка и спорни назначения в Община Пловдив, както твърди ПП?

⚠️ Чистка има, но не под тепетата, а на жълтите павета – в Столична община. Кметът Васил Терзиев “доброзорно” е освободил 330 души срещу обезщетения от нашите данъци за 1.5 млн. лв.

🤥 Уви, основна тема, която обсъждахме днес в парламента, бе лъжата на г-н Богданов от ПП за чистка и назначения в община Пловдив. Депутатът на Промяната не прави разлика между Община Пловдив и областната управа в града и сензационно обяви за съмненията относно нов главен секретар, който бил назначен в общината. Лъжа е – община Пловдив от близо 10 години има за главен секретар г-жа Топчиева и ѝ пожелавам да продължава да си върши работата все така добре.

❗️Чистка има обаче и тя не е в община Пловдив, а в Столичната и струва не на пловдивчани, а на софиянци близо 1.5 млн лева – припомням, че в официален отговор Терзиев призна за освободени „по взаимно съгласие“ и други доброзорни способи над 330 редови служители – счетоводители, специалисти и дори чистачката в общината. Това е чистка на обикновени експерти, голяма част от които работят в общината години преди ГЕРБ да я управлява. Реваншизмът го платихме всички ние – засега на цена 1.5 млн лева, но липсата на опитни кадри води до безумията, които общината твори всеки ден.

⚠️ За капак – по непотвърдена информация, която се надявам самият Терзиев спешно да опровергае, за първи път кметът на София НЯМА достъп до секретно деловодство на общината, защото ДАНС не му е дала такъв. Причината за това бил отказът на самия Терзиев да бъде проучен по законовия ред. Как обаче кметът на София ще чете получаваните в Столична община класифицирани документи от ДАНС и останалите служби, как ще се грижи за сигурността на софиянци, ако няма право да знае за рисковете? Кой вместо него ще изпълнява задълженията му? Загадка

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest