Ген. Атанасов: Имаме готовност за парламентарна комисия, която да разследва подслушването на политици

Мястото за разрешаване на този сложен казус е в парламента.

Само през парламентарна комисия би могло да бъдат установени закононарушенията и да се потърси механизъм за тяхното прекратяване и недопускане“. Това коментира председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов в „Още от деня“ по повод приключилата проверка за подслушване на политици у нас.

Атанасов допълни, че тази проверка трябва да бъде извършена от независим орган и че има готовност да внесе искане за създаване на парламентарна комисия.

От „Демократична България“ сме готови и ще работим да бъде създадено правителство, каза още Атанасов. Според него, хората, които са гласували на изборите, са казали две основни неща: искаме отстраняване от власт на ГЕРБ и създаване на правителство на промените.

„Има такъв народ“ са първа политическа сила и аз очаквам от тях те да проявят мъдрост – след конструиране на Народното събрание да потърсят подкрепа от останалите политически сили, с които смятат, че могат да провеждат общи политики. Ние сме готови да се отзовем“, допълни той.

Атанасов коментира, че „Демократична България“ досега не са имали официална покана за преговори с ИТН. Те искат да се придържат към конституционния ред.

Председателят на ДСБ представи някои от най-важните приоритети за „Демократична България“:

„Да създадем правителство, което реално ще отстрани Борисовата държава от власт – това, че Борисов загуби последните избори, не означава, че е загубил лостовете в държавата. Важно е да има такъв тип мнозинство, което да не допуска задкулисното влияние за Движението за права и свободи, каквото винаги е имало по време на управленията на Борисов“.

Pin It on Pinterest