Габриел Вълков: Предлагаме за второ и трето дете да се дават по десет минимални заплати

Младежката организация на БСП е убедена, че тези намерения са напълно реалистични, но за да се случат всеки млад човек трябва да се бори срещу огромната корупция в страната

Младите социалисти планират предизборна кампания на терен с интересни мероприятия, които досега никоя политическа партия не е организирала. Това каза Габриел Вълков, председател на Младежкото обединение в БСП – София, член на Националния и на Градския предизборен щаб на партията, пред радио “Фокус”.

Той обясни, че една от планираните инициативи в София е проследяване на открито на футболни срещи от Европейското първенство. Вълков уточни, че основната тема е „Спорт“, защото това е нещо, което интересува младите хора. Според него на тях малко или много вече им е омръзнало да слушат само за скандали.

“Планираме голям маратон в София, голямо спортно събитие, на което да поканим всички млади хора. Маратонът ще има награден фонд от 1000 лева, който ще бъде за благотворителна кауза, избрана от победителя в събитието”, заяви Вълков.

Идеята на младите социалисти е да изведат кампанията извън рамката, извън това, което всеки е свикнал да вижда по време на предизборна кампания. „Политиката е важна и тя няма да бъде загърбвана, но идеята е този разговор да бъде неформален между млади хора, а не в познатата форма на интервю по телевизията“, коментира председателят на младите социалисти.

Младежкото обединение на БСП ще заложи и на онлайн кампанията в социалните мрежи, чрез модерни методи на комуникация – кратки послания, които да разкриват каузите за по-доброто бъдеще.

Габриел Вълков увери, че представителството на младите хора в листите на БСП не е никак малко и че партията има най-голямото и най-активно младежко обединение в политическата система на България. “Имаме наши представители в листите в цяла България. Като млади хора сме амбицирани да променяме както партията, така и България. Т.е. ние винаги настояваме за колкото се може повече млади хора, нови лица в листите, защото според нас това е изключително важно. Както видяхме и след последните парламентарни избори, хората търсят нови лица, търсят промяна в политическата система”, сподели още той.

Габриел Вълков коментира, че едно от основните неща, които БСП предлага, е семейно подоходно облагане за млади семейства, което е и част от решаването на проблема с демографската криза. “За второ и за трето дете да се дават по десет минимални заплати. В момента минималната заплата е 650 лева – да се дават 6500 лева за всяко второ и трето дете. Като разбира се и двамата родители да бъдат работещи, т.е. да имат трудов договор поне една година преди раждането на детето, за да може да се стимулират работещите хора в България. Много хора не знаят какво предлага БСП, не следят политическата обстановка и затова една от основните ни цели е да популяризираме нашите послания”, каза той.

Младежката организация на БСП е убедена, че тези намерения са напълно реалистични, но за да се случат всеки млад човек трябва да се бори срещу огромната корупция в страната.

“Намалим ли корупцията, ще има пари за всичко. Това трябва да го знае всеки млад човек и да се бори за тази промяна, за да може да се реализират подобни социални мерки, които да спасят България. Както знаете, 50 000 души всяка година напускат страната, един областен град изчезва. Това е огромен проблем и наша основна задача е да го решим, преди България да е изчезнала”, категоричен е Вълков.

Той акцентира, че основният фокус в предизборната кампания ще бъде да покажат на младите хора, че те могат да взимат решенията в държавата. “Според нас младите хора малко ги е страх, от една страна. От друга страна, не се интересуват от политиката. От трета страна, мислят, че тя е безсмислена. Искаме да им покажем, че не е така, че чрез политиката може да бъде решен всеки проблем, който имат. За нас това е основна задача – да покажем, че бъдещето на България, бъдещето на София и на цялата страна е в ръцете на младите хора”, коментира председателят на Младежкото обединение в БСП – София Габриел Вълков.

Pin It on Pinterest