Филип Станев поиска от Беновска ябълка – тя подари виртуални на него и Тошко

Филип Станев и Тошко Йорданов от ИТН отговарят на въпроси на Илиана Беновска на пресконференция в БТА от 16-ти юли 2021 г.

Илиана Беновска: Г-н Йорданов, може ли един въпрос? Едно допълнение?

Тошко Йорданов: Не, не може!

Илиана Беновска: Наблюдавам ви внимателно, искам да разбера каква ще бъде политиката ви с медиите? Криете ли се от този въпрос? И как ще се държите с БНТ и БНР? Филип, ще ми отговорите ли за медиите? Защо се криете?

Филип Станев: Не се крием, ще отговоря!

Тошко Йорданов: Като минат въпросите и ако няма въпроси, пак ще стигнем до Вас!

Илиана Беновска: Ето, аз вече съм го задала!

Тошко Йорданов: Никой не задава по 20 въпроса един след друг!

Илиана Беновска: Айде де!

Тошко Йорданов: Г-жо Беновска, укротете се малко!

Илиана Беновска: Аз съм много кротка, Тошко!

Филип Станев: Г-жа Беновска зададе въпрос за медиите, същият ли остава?

Илиана Беновска: Да, само да го конкретизирам. Понеже вие дълги години бяхте и все още сте властелините на медиите, не ви правя комплимент, вие го знаете, важно е да кажете оттук нататък като политици какви ще бъдат взаимоотношенията ви с медиите. Ще правите ли разлика, ще санирате ли процесите в държавните медии? Големите телевизии, които са толерирани, в една от която вие работихте дълги години и цялото ви медийно присъствие как ще го аранжирате? Бъдете смели!

Филип Станев: Ние винаги сме били смели, никога не сме били страхливи. Познаваме се, работили сме в този прекрасен формат, вие бяхте в комисията на „България търси талант“. Но това вече няма значение. Всъщност ние се познаваме с повечето от вас за това, че от дълги години сме в медиите. Ние не можем да имаме по никакъв начин някакво репресивно, някакво негативно, някакво доминиращо или тоталитарно отношение към медиите. Ние продължаваме да сме част от тези медии, нашите професии ни позволяват да ги упражняваме, независимо, че сме влезли в друго поприще. Само да Ви кажа, че ние с колегата Йорданов нямаме някакво такова вътрешно усещане, че сме се превърнали в невероятни политици, сега на сцената са блеснали новите лица на българската политика. Нашите истински професии са различни, ние сме сценаристи, ние сме журналисти, но ние да си повярваме сега, че сме станали политици, както си повярва навремето един пожарникар. Не че има нещо лошо в това да си пожарникар. Така че нашето отношение ще бъде такова. Ние ще бъдем, хайде да използваме този разговорен израз, ние ще бъдем приятелски настроени към медиите и така е правилно. Спомнете си как в предния парламент ние върнахме журналистите обратно, те бяха затворени като стадо и бяха отделени и бяха отделени от парламентаристите. Всеки един, който е на публична позиция, независимо дали е депутат, трябва да бъде открит с медиите. Другото просто не работи!

   И ми хрумва да Ви дам една идея, понеже гледам периодически Вашето предаване, а сега спряхте тази практика, много ми харесва дето подхвърляхте ябълката и тайно се надявах днес да ми метнете една ябълка, с надеждата да я хвана. Но само да Ви кажа, понеже сега е сезонът на дините, може да хвърляте диня, тя се хваща много трудно.

Илиана Беновска: Това с хвърлянето на дините, има други мадами, които хвърлят дини. Но Ви благодаря за идеята! Считайте, че съм Ви дала по една ябълка виртуално! Благодаря Ви!

Pin It on Pinterest