Филип Попов: Щитът за преодоляване на предстоящите кризи е редовно правителство и действащо НС

В рамките на това изслушване това са възможностите на Народното събрание, в което може да добие информация, касаеща работата на прокуратурата. Докладът за дейността би трябвало да бъде внесен днес в Народното събрание.“ Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Филип Попов по БНР по повод изслушването на Иван Гешев в правна комисия по темата за полицейското насилие от протестите миналата година. По думите му главният прокурор е повторил всичко, което вече се е знаело и не е била изнесена нова информация, не е имало и възможност да се разкрият допълнителни детайли. 

„Трябва да има дистанция и по-голяма обективност при разследване на полицейско насилие“, подчерта социалистът във връзка с възможността „колега да разследва колега“ при такива казуси.

По темата за третия мандат, Филип Попов коментира, че пред България предстоят големи изпитания през есента и зимата. Социалистът смята, че ако няма държавническо мислене и не се състави редовен кабинет, нищо добро не чака България – без бюджет, без Плана за възстановяване. 

„БСП подхожда последователно, мъдро и държавнически. Ще направим всичко възможно, за да съставим редовен кабинет. Надяваме се на разум и отговорност пред всички български граждани. Показахме и доказахме, че ние можем да поемем отговорност. Това е щитът за посрещане на предстоящите кризи – редовен кабинет и действащо Народно събрание“, заключи Попов. 

Pin It on Pinterest