Филип Попов: От 2022 г. цената на тока за битовите потребители да спре да расте

Коалиционното споразумение е един изключително важен документ, който ще определи коалиционната политика на бъдещите партньори и на редовния кабинет.

Затова трябва да сме много прецизни и внимателни във всеки един параграф на този документ.“ Това заяви депутатът от парламентарната група на “БСП за България“ Филип Попов в ефира на България он еър като допълни, че работата по споразумението продължава.

„Ние имаме наши приоритети и програма, и инструментариум за първите 100 дни от управлението и голяма част от тях са включени в това споразумение“, обясни социалистът като даде пример със сектор “Правосъдие“, в който се обсъждат главният прокурор, КПКОНПИ, ВСС. Филип Попов бе категоричен, че в коалиционното споразумение няма разпределение на квоти, а само записани политики. 

Филип Попов очерта 4-годишен хоризонт на бъдещата коалиция, тъй като в коалиционното споразумение влизат от една страна бързи и спешни мерки, но от друга страна и по-дългосрочни, изискващи повече време. „Това, което на първо време трябва да направим е от 2022 г. цената на тока за битовите потребители да спре да расте, да намерим тези компенсаторни механизми, така че нуждаещите се български граждани да получат своята подкрепа от държавата“, обясни социалистът.

Pin It on Pinterest