Политика

Филип Попов, БСП: Само обединени можем да консолидираме и левия избирател

В събота имаше заседание на  Националния съвет на БСП, който прие, че няма да подкрепяме правителство на ГЕРБ и на ДПС.

Дали ще участваме в разговори с тях, предстои да се вземе решение. Ако разговорът е за проблемите в обществото и търсене на тяхното решение, мисля, че БСП следва да води такъв диалог.“ Това заяви членът на НС на БСП Филип Попов в ефира на NOVA News.

Той бе категоричен, че преврат в БСП няма. „Има депозирана оставка от председателя Корнелия Нинова и проведен Национален съвет на партията, насрочен от Изпълнителното бюро, ръководено от г-жа Нинова на 11 юни. На заседанието излъчихме послания за обединение на лявото и продължаване напред, не за реваншизъм“, посочи той.

По думите му изборите са показали, че раздробяването на лявото кара много хора изобщо да не излязат да гласуват.

„Само с обединение, начело с БСП, като водеща партия в лявото пространство, можем да консолидираме левия избирател. И това не е необходимо само за БСП, а за България“, подчерта Филип Попов.

Той припомни, че Националният съвет е отправил обръщение към всички обидени, напуснали и изгонени от партията, към всички лявомислещи хора, да дойдат на Бузлуджа в края на юли заедно да се излъчи този сигнал.

„Ние отправихме апел всички тези лявомислещи формации, които до този момент казваха, че Корнелия Нинова е проблем да се присъединят. Надявам се да се осъзнае, че единствено заедно можем категорично да защитим интересите на всеки един български гражданин. Защото се видя раздробени докъде се стигна“, коментира Попов.

Той посочи, че в БСП предстоят отчети и избори. „Това е оздравителен процес. Разговорът ще бъде вътре в основните, общински и областни партийни организации ще се види какво мислят членовете и симпатизантите на БСП. Защото, в крайна сметка, те са най-важни“, каза още Филип Попов.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest