Европа и България са по-силни с Русия

Председателят на Национално Движение Русофили Николай Малинов разговаря с журналиста-международник от сп. “Международная жизнь” Елизавета Антонова. Разказа за обвинението в шпионаж и наказателното дело по това обвинение, както и за ПП “Възраждане на Отечеството”:

“Делото е в така наречената „досъдебна“ фаза. По принцип приключва през март догодина, това са 1,5 години, но до момента обвинението в моя полза не е открито, в смисъл, че не е образувано дело в съда и разследването не е приключило. Така че не мога да кажа никаква подробна информация, но мога да коментирам факта по случая, както направих преди. Мисля, че тези обвинения са несправедливи, нелогични и като цяло затова миналата година имах идея, аз и моите сътрудници, с които работим в националното движение на русофилите. Ние се занимаваме с културна русофилия от почти 20 години. Очевидно успешен проект. Започнахме много смирено. Имахме много малка, дори бих казал, много слаба група влияние в обществото. И сега, според всички проучвания, които се провеждат, както в страните от НАТО, така и в европейските и българските социологически служби: преобладаващото мнозинство от 75-80% вярват, че България е русофили. Екипът, с който работя, има и други положителни проекти. Няма нужда да ги изтласкваме сега и да настояваме за това, но това е важен компонент в нашата мотивация. Фактът, че сме в състояние да свършим такава работа и ни се струва, че политическата надстройка е естествено продължение на културната русофилия, която правим през последните 20 години. Тъй като, ясно, без политическа и законодателна защита в една демократична, бих казал в кавички, България в момента е невъзможно да се занимава с културна русофилия, което за нас е ценностно явление. Русофилията се основава на традиционни ценности, базирани на идеите за силна държава, ценностите на многополюсния свят и ни се струва, че политическото продължение на нашата дейност е абсолютно логично. Второто нещо, което бих искал да кажа за това какви инициативи ще имаме. Миналия петък бях регистриран като председател на партия „Възраждане на отечеството“. Тази партия е създадена от офицери от запаса, генерали, полковници – хора на честта. Основната идея на политическия проект е да защитава нашите ценности, а не нас лично. Опитваме се и се опитваме, ще постигнем целта си по легален начин чрез референдуми, чрез въпроси, като цяло, призиви към суверена на народа. Защото ключовите въпроси на съдбата и държавата се решават по неразбираем начин и не е ясно къде. И ни се струва, че референдумите са най-успешният инструментариум за решаване на такива важни въпроси като участие във военно-политически съюзи и други въпроси от толкова важен мащаб като присъствието на чужди войски в България и т.н.. Наистина по законодателен начин, по законен начин, чрез изграждане на защитата на нашата партия, нашите ценности и интересите на по-голямата част от българския народ. По този начин ще продължим напред, за да реализираме целите си.

И предвид нашия богат опит както в организацията, така и в медиите, мисля, че тази симбиоза ще даде добри резултати в бъдеще. Първата ми инициатива като председател: Предложих на всички български граждани в която и да е от моите речи, независимо дали е в училища, университети или в парламента, да започнат с фразата: „Аз съм против чужди войски в България“. Факт е, че причината за това беше изявлението на висши служители на Съединените американски щати, които заявиха, че войските от Германия, Америка и НАТО трябва да бъдат приближени до страни, които са по-близо до Русия. По този начин, открито обявявайки своята агресия срещу Русия. Вярваме, че присъствието на чужди войски, независимо от коя държава Русия, Америка, Ангола и Куба или която и да е друга държава, противоречи на интересите на българското общество. Който иска, с когото иска, нека се бие на своята територия, ние не искаме да бъдем поле за действие. Освен това основната идея на нашата организация и първият лозунг, който излагаме, е, че Европа и България с Русия са по-силни. В това отношение ние сме за мирното и културно съревнование на народи и нации, а не за тракането на сабя нито в Черно море, нито на която и да е друга територия, а още повече в нашата. Ние сме за независима суверенна държава България, където и където е възможно в образованието, културата, науката, в духовната сфера, във военно-политическата, във всяка. Във всяка индустрия, където нашето международно споразумение позволява. Ние вярваме, че тази връзка трябва да се развива. Както в рамките на сътрудничеството между Европейския съюз и Русия, така и в рамките на хилядолетния опит на нашето съвместно братство с Русия.

Вярвам, че опасностите за Европа идват от Африка: 3-4 милиарда показват проучване, стотици милиони гладни и отчаяни хора, които могат да отидат в Европа. Трябва да ги приемем с подходящи културни модели, а не мултикултурализъм, по който живеем по нашите собствени правила, трябва да живеем и нашите гости. Съответно развитието на Китай в икономически план също обещава определени рискове за Европа. И ни се струва, че само ако Европа е заедно с Русия, само в развитието на евроконтинентализма можем да бъдем по-стабилни, а ние и Русия. От тази гледна точка ще излезем с инициатива и оттеглянето на България от военните структури на НАТО, ние не сме против диалога с алианса. Но на първо място, разбира се, е диалогът с Русия и европейското континентално развитие на България и Европа. И така, в тази посока, бих казал, в геополитическа посока ще развием дейността на нашата партия „Възраждане на отечеството“. Наречете го това тематичнa партия. И ни се струва, че някъде около 18-20% от русофилските настроения на хора, които не са част от една или друга партия или са недоволни от участието в една или друга партия, как техните ценности са защитени е нашият голям потенциал. Или, както се пошегува един приятел „putincial“, нашата партия от гледна точка на това колко и как можем да мобилизираме в близко бъдеще или колко ще мобилизираме за година, две или пет. Свърши, случаят ще покаже. Ние сме много млада партия, буквално сме на няколко дни, така че мисля, че тази информация е достатъчна. „

Източник: https://interaffairs.ru/news/show/27934

Pin It on Pinterest