Драгомир Стойнев: Това правителство гаси пожар след пожар – то е вредно

„Вотът на недоверие показа на българските граждани новата политическа конфигурация в парламента, в която т.нар. независими народни представители открито подкрепят правителството. С гласуването „въздържали се“ от „Воля“ също демонстрираха, че застават зад това управление.

Двете опозиционни сили в парламента са БСП и ДПС“. Това каза Драгомир Стойнев, зам.-председател на ПГ „БСП за България“, пред Канал 3. „Правителството остава, остава и кризата. Това е  четвърти вот на недоверие, след който правителството не взима конкретни мерки да подобри ситуацията“, каза още той. Стойнев  припомни, че първият вот на недоверие е бил на тема корупция, а сега ново изследване показва, че България остава на първо място по корупция в Европейския съюз. „Вторият вот – в сферата на здравеопазването – управителят на НЗОК заяви, че Касата организирано се източва. Третият вот на недоверие бе в сферата на вътрешен ред и сигурност – всяка вечер по новините сме свидетели на криминални хроники, особено в малките населени места. Сега вотът бе на изключително важна тема – липсата на вода не е природно бедствие. От ГЕРБ можеха да предупредят хората, че в язовира няма вода, но заради изборите те предпочетоха да скрият тази новина“, продължи социалистът. Според него това показва, че за тях е по-важно да се задържат във  властта отколкото да решават проблемите на хората.

„Благодарение на този вот, стана ясно, че България внася сериозни количества боклуци и може би има организирана престъпна група на наша територия, която да е замесена във вноса. Надали има област в страната, в която да няма екологичен проблем. Като че ли свикнахме с това правителство да имаме кризи“, каза още Драгомир Стойнев.

„В крайна сметка, коя криза е решило правителството? През лятото, когато имаше африканска чума, за която от 4 години се знаеше, че идва- нищо не бе предприето. Чумата все още я има“, продължи той.  Според него тол системата също ще се окаже провал, както са предупреждавали от  БСП. „Правителството върви след фактите и няма конкретна визионерска политика. Гаси пожар след пожар. Затова то е вредно и трябва да си отиде“, заяви Стойнев.

Според зам.-председателя на парламентарната група не БСП е странно е, че прокуратурата публикува подобни записи от СРС-та, в които може би участва и президента. „Щом се дават такива записи- какво остава за гражданите? Това показва, че всеки един, който атакува и не е съгласен с властта, може да бъде подслушван“, каза още Драгомир Стойнев. 

Pin It on Pinterest