Доц. Михов: Патриотичният вот ще е консолидиран, ще различат оригинала от дубликата

На тези избори ще се случи нещо, което може би за някои ще бъде изненада.

Патриотичният вот ще е консолидиран, хората ще направят разлика между оригинала и дубликата. Хората ще направят разлика между градивния патриотизъм и онези, които имитират патриотично поведение.

Това каза зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в предаването „Денят ON AIR“.

Той отбеляза, че с думите си не визира партньорите си в „Обединени патриоти“ от НФСБ. 

От ВМРО не се е чула лоша дума, за който и да е политически субект. Това е стил на поведение. Нашето решение не беше взето емоционално. Много дълго се обсъжда и се стигна до категорично мнение в полза на самостоятелно участие. Дилемата в тези избори ще е между левия и десен либерализъм и евронационализма, смята Милен Михов.

Трагичният инцидент със смъртта на 16-годишното момче стана повод за напрежение в пленарната зала. БСП поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради инцидента.

Много трагичен инцидент, съвпадна с изострянето на предизборната риторика. Опозицията използва този трагичен случай в една предизборна ситуация с много несъстоятелни аргументи.Трябва да сеноси отговорност, тя не може да бъде анонимно или политически определена към някого. Отговорността трябва да е персонална, както и административна,добави зам.-председателят на ВМРО в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му, ако читавите техници бяха направили безопасна инсталация, нямало да се стигне до сегашната ситуация. Той подчерта, че не оправдава никого и трябва да се стигне до цялата истина.

Доц. Михов коментира и казуса сваксините, които България обеща да дари на Северна МакедонияВ понеделник македонски медии попитаха къде е помощта от братята българи, след като страната получи първата си доставка на имунизационен препарат от Сърбия.

Не вярвам някой чиновник в България или български политик да е спрял тази доставка. Може би някой в Скопие си мисли, че ако ваксинират хората с ваксина, дошла от София, може да се получи някакъв негативен резултат, посочи зам.-председателят на ВМРО.

Pin It on Pinterest