Доц. Атанас Мангъров изрази надежда, че в новото НС начело на хората, които управляват епидемията ще застанат истински епидемиолози

Доц. Атанас Мангъров изрази надежда, че в новото Народно събрание начело на хората, които управляват епидемията ще застанат истински епидемиолози.

Пред медиите той коментира, че изминалата кампания е ново преживяване за него. И, независимо от резултата за АБВ, е на мнение, че посланията са стигнали до гражданите.

„Мисля, че бяхме чути, но в нашето общество се налагаше едно състояние на страх. Пикът идваше точно по време на изборите. Максимум до 1-2 седмици нещата ще затихнат. Ще продължим да обясняваме на хората това, което се случва от медицинска гледна точка, за да се върнат към нормалния си начин на живот. Нещата никога вече няма да бъдат такива каквито бяха просто защото ще има промени сред хората, които ги ръководеха“.

Доц. Мангъров е категоричен, че начело на ръководенето на кризисните процеси стоят хора, които са забравили медицинското си образование и са се отдали в услуга на чисто политически интереси.

„Мисля, че това е недопустимо. За съжаление, то е не само в нашата страна, но и в останалите държави от ЕС с много малки изключения. Всички тези безсмислени отваряния и затваряния бяха начин за всяване на страх. Надявам се, че с новото Народно събрание начело на хората, които управляват тази пандемия, ще застанат истински епидемиолози и хора, които наистина разбират от инфекциозни заболявания“.

Pin It on Pinterest