Джейхан Ибрямов: Актуализацията на бюджета е безсмислена

Прогнозируемата инфлация в тази актуализация на бюджета е около 12%.

Но прогнозируемата инфлация на Европейския съюз за България е много повече – 15-16%, и най-вероятно ще мине и 20%. Това заяви народният представител от ДПС Джейхан Ибрямов, обяснявайки отрицателния си вот за първото четене на бюджетната актуализация. Той заяви, че тъй като не е икономист, ще говори като обикновен гражданин, който влиза в магазина.

Промените в разчетите на държавната хазна минаха със 133 гласа „за“ – на ПП, БСП, ДБ, четирима независими и ИТН. Преди това за първи път актуализация на бюджет бе отхвърлена от ресорната комисия в парламента.

Колеги, влизаме в магазина за сирене и очакваме то да струва 15 лева, но се оказва, че е 19 лева. Въпреки всичко си купуваме сиренето, отиваме за месо, заделили сме 10 лева, но то струва 15 лева. Какъв е смисълът да правим разчет за 30 лева, а съответното нещо да струва 50 лева, каза Ибрямов.

Това е безсмислено, този бюджет е фикция, допълни народният представител от ДПС.

Сега сме шести месец на това управление, това е втора актуализация, до края на годината колко още актуализации ще видим? Никой не може да каже. Затова настояваме този кабинет да си ходи, заяви Джейхан Ибрямов.

Днес видях искрите в очите на министъра на финансите, когато защитаваше властта. Видях как искате да запазите властта. Бих искал да видя пламъка в очите на този бюджет, но виждаме само угаснали и никому ненужни въглени, каза Ибрямов. И допълни: „За да не се мъчи това правителство, е най-добре да си ходи и да подаде оставка. Едно ново правителство да направи бюджет на реалните приходи и разходи.“.

Pin It on Pinterest